Korte berichten: zondag 27 september

Algemeen

Alle korte berichten uit de Delft op Zondag van 27 december,

Beperkte inzameling door slechte weer

DELFT - Avalex kon vanwege het slechte weer het huisvuil en gft-afval de afgelopen week beperkt en met ernstige vertraging inzamelen. Ter compensatie is het de komende week mogelijk om extra afval in vuilniszakken aan te bieden naast uw mini-container. Die zullen eenmalig worden meegenomen.


GGD tevreden over opkomst tweede vaccinatieronde

DELFT - In de regio Haaglanden heeft 53.5 procent van de doelgroep zich voor de tweede keer laten vaccineren tegen de Mexicaanse griep. Dat blijkt uit de definitieve cijfers. De GGD Den Haag en de GGD Zuid- Holland West zijn tevreden met dit resultaat.


Subsidie energiebesparende maatregelen bij nieuw crematorium

DELFT - De Gemeente Delft stelt 52.983 euro beschikbaar aan Uitvaartvereniging De Laatste Eer voor het realiseren van een extra energiebesparing in het nieuwe Begrafenis-, crematie- en opbaarcentrum op Begraafplaats Iepenhof. In het ontwerp van het centrum zijn maatregelen getroffen voor energiebesparing en duurzaam materiaalgebruik, zoals verzwaarde isolatie van gevel en dak in combinatie met de aanleg van een Sedumdak van circa 1730 vierkante meter. Verder wordt het centrum voorzien van een bodemwarmtewisselaar en wordt warmteterugwinning op de crematie-oven toegepast. Door deze combinatie van maatregelen neemt het energieverbruik van het uitvaartcentrum af.


Gemeenten ondertekenen overeenkomst Buytenhout

DELFT - De gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer en Delft tekenden vorige week samen met Staatsbosbeheer en het natuur- en recreatieschap Dobbeplas een samenwerkingsovereenkomst voor het gebied ‘Buytenhout’. Het regionale groengebied tussen Delftse Hout, het Bieslandse Bos, de Dobbeplas, Balij, Westerpark en Buytenpark is van grote betekenis. Wethouder Anne Koning, die namens Delftse College van B en W ondertekende, is blij met de overeenkomst. Dit omdat het volgens haar belangrijk is het beheer en de ontwikkeling van de groengebieden tussen Buytenpark en Delftse Hout goed op elkaar af te stemmen en hier een samenhangend gebied te creëren voor mens, plant en dier. 


Doorsteek Vrijebanselaan-Ternatestraat

DELFT – Voor fietsers is het sinds enige tijd weer mogelijk om vanaf de Vrijebanselaan door te steken naar de Ternatestraat. Daar is de belangenvereniging ‘Onze Indische Buurt’ blij mee. Deze vereniging zet zich in voor een leefbare en kwalitatief hoogstaande woonomgeving. ‘Onze Indische Buurt’ is blij dat de Gemeente met de buurtbewoners in gesprek is gegaan over dit onderwerp. Zo’n werkwijze voorkomt volgens de belangenvereniging een hoop ergernis en negatieve energie.


Herstructurering Bomenwijk

DELFT – Bij de herstructurering van de Bomenwijk houdt de Bewonerswerkgroep Bomenwijk in de gaten of alles goed verloopt. De leden van de werkgroep roepen dan ook andere bewoners op zich te melden als er zaken moeten worden verbeterd. Dat kan bijvoorbeeld een achterstand zijn in reparaties en/of werkzaamheden van het groot onderhoud. De bewonerswerkgroep kan deze of andere klachten dan ter discussie stellen bij Vestia. Voor bewoners bij wie er nog dingen opgelost moeten worden is er het e-mailadres bwgbomenwijk@gmail.com.


Country in Buurtcentrum Delft Noord

DELFT – Elke week zijn er in Buurtcentrum Delft Noord uiteenlopende activiteiten voor buurtbewoners. Eén van die activiteiten is country linedance. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hieraan meedoen. De kinderactiviteit is altijd op vrijdag, van 16.45 tot 18.00 uur. De volwassenen kunnen zich met country uitleven op zaterdag, maar dat is wel om de andere week. De activiteit duurt dan van 20.00 tot 23.00 uur. Buurtcentrum Delft Noord vindt u aan de Brasserskade 77. Telefoon: (015) - 213 49 86. 

Even rechtzetten

DELFT – In de Delft op Zondag van 13 december j.l. stond in het bericht over het Oud en Nieuw-feest ‘Music Junx New Years Eve’ bij Speakers dat de kaarten voor dit feest 25 euro kosten. De kaarten aan de deur kósten ook 25 euro, maar in de voorverkoop zijn ze voor 15 euro (exclusief fee) te bemachtigen.


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12