Fantastische avond in een goede ambiance bij Restaurant De Bonte Os

Algemeen

DELFT – Bij Restaurant De Bonte Os kunt u genieten van traditionele gerechten uit de Franse en Hollandse keuken. De gasten van dit nieuwe restaurant beleven een fantastische avond in een goede ambiance. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn.

Restaurant De Bonte Os is in de plaats gekomen van Café-Restaurant Royal. Deze gelegenheid neigde meer naar een café, maar de nieuwe eigenaar Ed van Bijsterveld wilde er meer een restaurant van maken. De keuze voor De Bonte Os als naam was snel gemaakt. Hier heeft namelijk tot 1978 Café De Bonte Os gezeten. “Met deze naam hebben we het pand in ere hersteld”, zegt Van Bijsterveld. “Er is ook nog een apart cafégedeelte, dat wij Club Royal hebben genoemd. Dit is een eerbetoon aan de familie Van Leeuwen, de vorige eigenaren.” 

Er is gekozen voor een traditionele inrichting van het restaurant. Als één van de weinige restaurants in Delft heeft De Bonte Os tafellinnen op de tafels. Het restaurant telt 52 plaatsen. De gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten uit de Frans-Hollandse keuken, bereid door chef-kok Mark Plomp. “In de keuken wordt altijd gewerkt met verse producten”, zegt de chef-kok. “We maken gebruik van vlees, vis en vegetarische producten van de beste kwaliteit. De gerechten worden opgediend met verse sauzen, er zijn vier soorten groenten en de friet wordt geserveerd in een zak.” 

Restaurant De Bonte Os heeft een uitgebreide à la carte kaart, met keuze uit zes voorgerechten (9,50 euro), zes hoofdgerechten (19,50 euro) en zes nagerechten (8,50 euro). U kunt uw diner zelf samenstellen, maar ook kiezen voor all-inclusive. Hierbij krijgt u een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht en kunt u onbeperkt frisdrank, bier of huiswijn drinken tijdens het diner. Voor all-inclusive betalen de gasten 44,50 euro. Naast de menukaart is er ook een uitgebreide wijnkaart van Residence Wijnen. Hieruit kunt u een keuze maken uit huiswijn, rode en witte wijn en mousserende wijnen. Het is ook mogelijk te lunchen bij Restaurant De Bonte Os. “De openingstijden blijven vooralsnog ongewijzigd, maar in de nabije toekomst willen we zelfs zeven dagen per week vanaf 12.00 uur open gaan”, zegt Van Bijsterveld. De nieuwe eigenaar van dit restaurant is geen onbekende in Delft. Begin jaren tachtig begon hij Brasserie De Linde op de Hippolytusbuurt. Vanaf 1991 was hij eigenaar van De Lindenhof in het Agnetapark en daarna heeft hij zijn horeca-activiteiten buiten Delft voortgezet. “Anno 2012 ben ik dus weer terug in Delft”, zegt hij. “We gaan hier vol verwachting aan de slag en hopen op een goede mond-tot-mond-reclame. Iedereen die van traditionele gerechten houdt, zal hier zeker een geslaagde avond beleven.”

Restaurant De Bonte Os
Voldersgracht 10
(015) 2123270

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12