Afbeelding

Het woongeluk van Klavertje Delft is nog niet op

Algemeen

Editie: Week 1, Jaargang 23 |

DELFT - De eerste 63 woningen in het nieuwe wijkje Klavertje Delft in Harnaschpolder zijn reeds verkocht en worden al bewoond. Maar, voor wie achter het net heeft gevist, niet getreurd: het woongeluk van Klavertje Delft is nog niet op. In februari begint de verkoop van twintig nieuwe woningen.

De eerste 63 woningen werden vrij vlot verkocht. Het betrof beneden- en bovenwoningen voor starters en de wat kleinere eengezinswoningen. De twintig nieuwe woningen van Klavertje Delft worden iets groter. “We bouwen hier twee woningtypes”, geeft Rolf van Dijk van Weboma aan. “Het ene woningtype bevindt zich langs het water, met daarbij een mooie vlonder. Zo kun je ’s ochtends heerlijk je vlonder op en aan het water ontbijten.” De groene voortuinen komen op het zuidwesten. Het zijn grote eengezinswoningen met 135 vierkante meter woonoppervlak. De prijs komt rond de 300.000 euro v.o.n. of net iets erover te liggen. Het concept is vergelijkbaar met de Zonnekastelen in Harnaschpolder aan de Van Paassenkade.


Het tweede woningtype betreft eengezinswoningen die standaard zo’n 130 vierkante meter woonoppervlak tellen, maar kan naar eigen wens kunnen worden vergroot. Zoals onder het motto ‘je eigen buis bouw je zelf’ zoveel aan deze huizen naar smaak kan worden aangepast. “Qua kleuren en metselwerk is heel veel mogelijk”, weet Van Dijk. “We hebben ook veel verschillende opties met bijvoorbeeld een dwarskap op de tweede verdieping of dubbele deuren op de benedenverdieping.” Ook deze woningen hebben een tuin op het zuidwesten. De startprijs komt rond de 265.000 euro v.o.n. te liggen. Afhankelijk van wat de koper wil, kan de woning duurder worden.


Lovend
Rolf van Dijk is lovend over de locatie van dit nieuwe deel van Klavertje Delft. “Het heeft een mooie en besloten ligging, op een rustig stuk. Het wordt echt een eigen hofje, een doodlopende straat in een verder heel rustig buurtje. Alle voorzieningen bevinden zich in de buurt.” Het water achter de woning is nu nog een klein slootje. “Maar dit wordt een bredere vaart van 8 meter breed. Ideaal voor wie eens vanuit de achtertuin wil vissen.”


De woningen gaan in februari in de verkoop. Dan wordt een bijeenkomst georganiseerd en kunnen kopers zich aan de hand van brochures, informatie en afbeeldingen nog meer in de woningen verdiepen. Hou voor meer informatie de website www.klavertjedelft.nl en de krant Delft op Zondag in de gaten.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12