Huis te koop: Kloosterkade 5, Delft

Algemeen

De speelsheid is de kracht van deze woning’ DELFT – Jasper Vonk en Angela van Kleef zijn toe aan een volgende stap. Ze verlaten dit ruime driekamerappartement in de wijk Wippolder voor een ééngezinswoning in LookerGaerde in Den Hoorn.

“Ik kom oorspronkelijk uit Schipluiden en vind het leuk om terug te keren naar een dorpse omgeving”, zegt Angela. “Maar wonen in de stad is ons ook heel goed bevallen.” Het appartementencomplex Oostmolen (met lift) maakt deel uit van de herstructurering van de wijk Wippolder. Het gebouw is mooi ingepast in de oudere bebouwing. “We hebben bijna twee jaar erg prettig in deze wijk gewoond”, zegt Jasper. “Op de fiets ben je ook zo in de stad en de snelwegen zijn dichtbij. Dit is onze eerste gezamenlijke woning, hiervoor woonden we allebei nog bij onze ouders.”

Wat direct opvalt in het appartement op de eerste etage is de ronde vorm van de buitenmuur, die voorzien is van veel ramen. Hierdoor valt er veel licht binnen. Het uitzicht is prettig, vanuit de kamer kijk je op het groen van een park. “Die raampartij valt meteen iedereen op die binnen komt”, zegt Angela. “De speelsheid is de kracht van deze woning. De ramen zijn aan de buitenkant voorzien van screens.”

De woonkamer is, inclusief de open keuken, zo’n 50 vierkante meter. De kamer is voorzien van een mooie laminaatvloer, net zoals alle overige ruimtes in het appartement. Een deur naast een glaspui biedt toegang tot een mooi groot balkon van 10 vierkante meter op het zuidwesten. “Het is heerlijk om hier in de zomer de deur open te hebben”, zegt Jasper. “We zijn dan vaak op het balkon te vinden. Je kunt ook nog via een andere kamer op het balkon komen.”

De open keuken in hoekopstelling is voorzien van een oven, een vierpits-gaskookplaat, een afzuigkap en een koelvriescombinatie. Er is ook een aansluiting voor een vaatwasser. “Toen we hier kwamen wonen hebben we de standaard keuken wat luxer uit laten voeren”, vertelt Angela. “Ik vind de opstelling van de keuken ideaal. Er blijft namelijk altijd contact mogelijk met degene die in de kamer is.”

De hoofdslaapkamer is met 20 vierkante meter royaal. Naast een tweepersoonsbed is er ook genoeg ruimte voor een grote linnenkast. Hiernaast is een tweede slaapkamer, die Jasper en Angela in gebruik hebben als werkruimte. Die meet 12 vierkante meter en van hieruit kun je ook het balkon betreden. “Verder hebben we een heel grote badkamer, waar we zelf een inloopdouche hebben laten maken”, zegt Jasper. “De ruimte is volledig betegeld en verder is er een wastafel met een bijbehorend meubel. Je zou in de badkamer ook makkelijk een ligbad kunnen maken. De wasmachine en droger staan in een apart hok met de CV-combiketel, dus in de badkamer is er ruimte genoeg.”

De bewoners van dit appartement hebben een eigen (overdekte) parkeerplaats op de begane grond tot hun beschikking. Tevens is er een ruime kelderbox. De woning is voorzien van een videofone-installatie. Doordat de woning in nieuwstaat verkeert, is die zo te betrekken.


De vraagprijs voor deze woning is € 249.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) - 213 51 39 of www.bjornd.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12