Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door V&W Makelaars

Algemeen

Karakteristiek grachtenpand in gezellige winkelstraat in het centrum

DELFT - Peter Naessens en zijn vrouw Nicolette woonden in Ypenburg, toen zij vier jaar geleden de kans kregen om naar de binnenstad van Delft te verhuizen. De beslissing om voor dit karakteristieke grachtenpand te gaan was snel genomen.

Het pand uit 1670 is een Rijksmonument en bevindt zich midden in het centrum. Langs een gezellige winkelstraat vlakbij de Markt. "Het was een prachtige kans en die hebben we niet voorbij laten gaan", zegt Peter. "Bovendien was hier de mogelijkheid voor Nicolette om een winkel te openen. De begane grond is hier heel geschikt voor, dus we konden onze woon- en winkelwens combineren. Zelf heb ik overigens een eigen zaak in Wateringen."
Het monumentale pand is in 1995/1996 helemaal gerenoveerd. Hierbij zijn de gevels, kozijnen, het dak, het gasleidingwerk, water en elektra allemaal vervangen en vernieuwd, evenals de riolering. Alle nieuwe kozijnen zijn voorzien van isolerend Ruyschdael glas. "Heel leuk is dat er allemaal authentieke elementen bewaard zijn gebleven", vertelt Nicolette. "Het balkenplafond op de woonverdieping bijvoorbeeld."
Zoals gezegd heeft Nicolette beneden een winkel gehad, die nu is voortgezet aan de Hippolytusbuurt. De onderlaag is ook heel geschikt voor een kantoor, voor werken aan huis. Zelf gaan ze nu verhuizen naar een nog wat grotere woning aan de Spoorsingel, tegenover Molen de Roos, waar hun twee dochters nog wat meer de ruimte hebben. "Dit alles kwam mooi samen hier, nu is het tijd voor de volgende stap. We blijven in Delft, want hier wonen bevalt heel goed", zegt Peter.
De winkel- en/of kantoorruimte heeft een doorgang naar een slaapkamer aan de achterzijde. Die heeft openslaande deuren naar een besloten achtertuin. Daarin hebben Peter en Nicolette een studio gemaakt, waar één van hun dochters een tijdje heeft geslapen. "O ja, de kelder met gewelven niet te vergeten", zegt hij. "Zelf kan ik er niet staan, maar ideaal om dingen op te slaan of een wijnkelder aan te leggen. Naast de voordeur is een straatluik dat ook naar die kelder leidt."
Op de woonverdieping hebben ze een mooie laminaatvloer gelegd. "Het pand was door de vorige bewoner helemaal gestript en opnieuw opgebouwd, wij hebben alleen cosmetisch wat dingen verbeterd. Maar die prachtige keuken bijvoorbeeld was er dus al."
Het is een lichte woonkamer met uitzicht op de Voldersgracht en de Bonte Os steeg. Ook kun je de kerktoren en het stadhuis zien. De ruime eetkeuken is achter, voorzien van een afzuigkap, combi-oven, vaatwasser, twee koelkasten en een vriesladenkast. Vanuit de keuken kom je op het dakterras van 21 vierkante meter met houten vlonders. "Je hoort er niets, de drukte van de stad ben je kwijt, maar je kijkt wel mooi uit op de kerktorens",zegt Nicolette. Op de tweede verdieping is er een slaapkamer voor en een ruime slaapkamer achter, met een extra dakraam. Tussengelegen is een badkamer met een douche, wastafel en een toilet en de wasmachine-aansluiting. Op de overloop is de ruimte voor de CV-installatie (2015). "De charme van Delft is, dat het net een dorp is", vindt Nicolette. "Hier is heel goed contact met de buren." En Peter vult aan: "Als je wat wilt drinken ga je even naar Van 9 tot 7 en je bent ook zo weer thuis."

Voldersgracht 11, Delft
Vraagprijs is 550.000 euro k.k.
(Parkeerplaats garage te huur)
V&W Makelaars
Coenderstraat 31
2613 SN Delft
(015) 214 29 09
www.vwmakelaars.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding