Op zoek naar specialiteiten in het zonnige Spanje

Algemeen

DELFT – Dat Spaans dineren in Restauranté Casa del Sol een waar genot is, hebben al vele bezoekers in de afgelopen anderhalf jaar zelf ondervonden. Chef-kok Walter Tetteroo is echter altijd bezig om zijn kaart nòg verder te verbeteren.

Waar kan iemand als hij nu beter inspiratie opdoen dan in het zonnige Spanje? Samen met zijn vrouw Anja is hij de komende week in Torrevieja, onder Alicante, op werkvakantie. “Wij gaan op zoek naar vernieuwende gerechten”, zegt hij. “Naar seizoens- en streekgebonden specialiteiten. Gezien de tijd van het jaar wil ik op de nieuwe kaart bijvoorbeeld een nieuwe smaakvolle stoofpot zetten.” 

Niet alleen het Spaanse eten heeft deze week hun aandacht. Zij houden namelijk ook hun ogen goed open voor authentieke Spaanse zaken om hun sfeervolle restaurant verder mee aan te kleden. “We oriënteren ons bijvoorbeeld op een échte Spaanse houten vloer”, zegt Anja. “Maar ook andere spullen voor de inrichting. Tijdens onze afwezigheid wordt in het restaurant ook een mooie nieuwe muurschildering aangebracht. Zo hopen we ook de inrichting steeds iets te verbeteren.” 

Restauranté Casa del Sol is van maandag 6 tot en met vrijdag 10 oktober gesloten. In die periode is het wel mogelijk om telefonisch te reserveren. En via het internet gaat reserveren natuurlijk nòg makkelijker. Vanaf zaterdag 11 oktober heten gastvrouw Anja en chef-kok Walter hun gasten weer van harte welkom. Dan is er dus ook weer een nieuwe kaart, met nieuwe gerechten naast de bekende Paëlla, Gamba’s, Tapa’s, Bacalhau en Cataplana. “Op verzoek kunnen ook gerechten worden besteld die niet op de kaart staan, maar dat moet wel vooraf worden aangegeven”, zegt Walter, die al 26 jaar Spaans/Portugees kok is en al werkzaam is geweest in verschillende restaurants in Delft. 

Zijn eigen Spaans-Portugees specialiteitenrestaurant is klein en intiem. Het biedt plaats aan 35 gasten. Reserveren is dan ook noodzakelijk via telefoonnummer (015) - 261 47 11 of via www.casa-delsol.nl. Het restaurant is op zondag en maandag gesloten, maar dan wel af te huren voor groepen vanaf 20 personen. Dineren bij Casa del Sol is prima te combineren met de Eettaxi: www.eettaxi.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12