Donkere Dagen van Delft - berichten

Algemeen

Editie: Week 49, Jaargang 21 |

Donate a Gift in DOK

DELFT – In DOK op het Vesteplein in Delft kan iedereen nog tot en met vrijdag 13 december een cadeautje komen inleveren voor cliënten van de Voedselbank. De insteek is dat geïnteresseerden een cadeau van 10 tot 15 euro naar het inzamelpunt brengen, wat later door vrijwilligers wordt ingepakt en in een pakket van de Voedselbank voor mensen met kinderen wordt gedaan. De cadeaus kunnen nog tot en met vrijdag elke dag tussen 10.00 en 12.00 uur langs worden gebracht, behalve op zondag. Maandag kan dit ook tussen 14.00 en 16.00 uur. Rosemarie Pols, één van de vrijwilligers, hoopt dat de actie dit jaar weer veel moois oplevert. “Ik vind het een geweldig initiatief, zeker omdat het niet om geld gaat waarvan mensen altijd onzeker zijn of het aankomt op de plaats van bestemming”, zegt ze. “Dit is iets concreets; gewoon een gift waarvan je zeker weet dat het bij een kind komt waarvan de ouders niet in staat zijn om iets extra's te kopen.

 

Oudjaarsmarkt in Nootdorp
NOOTDORP – Star Promotions organiseert dinsdag 31 december organiseert dinsdag 31 december aan de Dorpsstraat in Nootdorp de Oudjaarsmarkt in Nootdorp.  op de Dorpsstraat. Deze braderie vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur. Hier kunnen bezoekers zich laten verrassen door het brede assortiment artikelen, verdeeld over ongeveer zestig kramen. Er is diverse kleding, modeaccessoires, sieraden, schoenen, lederwaren, woonaccessoires, speelgoed, multimedia, huishoudelijke- en cadeauartikelen verkrijgbaar. Wie lekkere trek heeft gekregen kan rondsnuffelen bij de kramen waar friet en snacks, bara’s, loempia’s, stroopwafels, fruit en schepsnoep te koop is.

Te koop tijdens Lichtjesavond: stukjes Nieuwe Kerk
DELFT - Al honderden jaren bepaalt de Nieuwe Kerk het stadsbeeld van Delft. Door de eeuwen heen was de Nieuwe Kerk getuige van allerlei bijzondere gebeurtenissen. Niet alleen in Delft, maar ook onder het dak van de Nieuwe Kerk heeft zich heel wat bijzonders afgespeeld. Van de stadsbrand en de Beeldenstorm die het gebouw hebben geteisterd, de opbouwende preken en oorstrelende muziek die er hebben geklonken en over de beroemde Delftenaren die in de kerk hebben rondgewandeld of daar hun laatste rustplaats hebben gevonden. Het dak van de Nieuwe Kerk wordt, als onderdeel van de restauratie, grotendeels vervangen. Een klein deel van de oude dakleien is beschikbaar als souvenir. Een mooie manier om een stukje Nieuwe Kerk in huis te halen. Op Lichtjesavond kan iedereen de trotse bezitter worden van een daklei. Voor 20 euro per stuk verkrijgbaar in de Nieuwe Kerk. Het ideale souvenir voor iedere Delftenaar!

 

Extra fietsenstalling tijdens Lichtjesavond
DELFT - Fietsers kunnen op Lichtjesavond op drie locaties in de binnenstad gratis hun fiets bewaakt stallen. Op de hoek van de Oude Delft – Oude Kerkstraat komt een tijdelijke gratis stalling. Deze stalling is van 16.00 tot 22.30 uur geopend. De bewaakte stallingen aan de Oude Langendijk en op het Vesteplein zijn ook gratis. Deze stallingen zijn op 10 december geopend van 08.30 – 22.30 uur.

 

Sfeervolle kerstvertelling

DELFT - Pieter en Mirjam van der Brugge verzorgen met hun poppentheater een sfeervol kerstfeest, samen met hun vrienden met een verstandelijke beperking. De titel dit jaar is: Wachten op het Wonder. “Er waren dit jaar twee ideeën die tot kerstverhaal uitgewerkt konden worden”, vertelt Mirjam. “We konden maar niet kiezen, daardoor was het verhaal niet in de zomer al klaar, zoals gewoonlijk, maar pas in oktober.” Het verhaal is er niet minder fantasievol om. En er is een aantal andere vrijwilligers die de mensen met een verstandelijke beperking laat oefenen met de rollen. De kerstvertelling is vooral leuk voor de doelgroep, maar is bijvoorbeeld ook zeer de moeite waard voor  kinderen in de basisschoolleeftijd. Het poppentheater is zondag 22 december tussen 15.00 en 16.00 uur te zien in de Vierhovenkerk aan de Obrechtstraat 50 in Delft. De toegang is vrij.

 

Gezellige Kerstbingo bij de Kalfskoppen

DELFT – Carnavalsvereniging de Kalfskoppen organiseert zaterdag 14 december een gezellige Kerstbingo. Ook dit jaar heeft het bingoteam voor een fantastisch prijzenpakket gezorgd. Verder is er die avond sfeervolle muziek èn een heel leuke verrassing. De bingo is in het clubgebouw van de Drumguards aan de Estland 2, onder het viaduct aan de Buitenwatersloot. De zaal gaat hier om 19.30 uur open, de eerste ronde begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 15 euro per stuk en zijn verkrijgbaar op de volgende adressen: Van der Plank Tweewielers aan de Papsouwselaan 135, Café Biljart De Nieuwe Prins aan het Oosteinde 1, Karin Middendorp aan de Laan van Braat 31 (na 18.30 uur), Aad van der Plank aan de Elzenlaan 18 en Bert de Visser aan de Betje Wolfflaan 4. Wees er snel bij, want op is op.


Samen op weg naar Kerstmis
DEN HOORN - De PCOB- en KBO-afdelingen in Den Hoorn hebben gezamenlijk een adventviering georganiseerd. Dat doen ze om in de drukke periode tussen Sinterklaas en Kerst met elkaar stil te staan bij het naderende kerstfeest. Deze viering wordt gehouden op woensdag 11 december in De Kickerthoek aan het Prins Willem Alexanderhof 2 in Den Hoorn. Pastor Jan Lamberts en Dominee Bertine van de Weg verlenen hun medewerking aan de dienst. De middag begint om 14.00 uur met een inloop met koffie of thee. De Adventviering is van 14.30 uur tot 15.15 uur, gevolgd door een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

 

Kerstklokkenconcert op Lichtjesavond.
DELFT - Op Lichtjesavond, dinsdag 10 december van 17.30 tot 18.25 uur, bespeelt Henk Groeneweg, stadsbeiaardier van Delft en beiaardier van het Vredespaleis in Den Haag, het carillon in de toren van de Nieuwe Kerk. Hij speelt dan een Europees Kerstliederenprogramma. Ook klinkt het wereldberoemde Imagine van John Lennon.

Kerstmarkt in Pijnacker

PIJNACKER - Star Promotions organiseert zaterdag 14 december in samenwerking met de winkeliersvereniging Ackershof de Kerstmarkt in het centrum van Pijnacker. De Kerstmarkt is geopend van 12.00 uur tot 21.00 uur. Er is weer gezorgd voor een veelzijdig aanbod van uiteenlopende artikelen en activiteiten, verdeeld over ongeveer veertig kramen. Denk hierbij onder meer aan kerst- en cadeauartikelen, modeartikelen, sieraden, huis- en tuinproducten, dierenbenodigdheden, lederwaren, boeken en diverse verzorgingsproducten. Uiteraard is er op de sfeervolle kerstmarkt ook gedacht aan lekkere hapjes zoals oliebollen, poffertjes, appelbeignets, chocolade en stroopwafels.


Lichtjes op de sloot; gezellig en sfeervol winterfeest
DELFT - De Buitenwatersloot is op dinsdag 10 december van 16.00 tot 21.00 uur het decor van ‘Lichtjes op de sloot’, een sfeervol en gezellig winterfeest. De versierde vensters en de lichtjes in de bomen langs de sloot brengen de bezoekers hier alvast in de juiste kerststemming. Bewonder de optocht van versierde lampionnetjes en geniet van het schouwspel wanneer ze als drijflichtjes de sloot afdobberen. Bezoekers kunnen ook meedoen aan een kerstkaraoke, zich laten versieren met een glitter-tattoo of zelf een kaars maken. En wat denk je ervan zelf een kerstversiering te printen met een 3D-printer? De waterballen zorgen voor het nodige spektakel; wie durft hier over het water te lopen? Verder is er de winnares van de verkiezing ‘Lichtkoningin van de Buitenwatersloot’. Zij beleeft haar moment of fame na een heuse make-over, verzorgd door Hairtrends en de Beautyboetiek. Natuurlijk blijf je lekker warm met een beker chocolademelk. En voor de lekkere trek is er verse erwtensoep,  een broodje worst, of poffertjes. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/lichtjesopdesloot.

 


VVD zamelt kerstcadeautjes in voor kinderen in armoede
DELFT - Met de feestdagen en de donkere dagen voor de deur is het voor de Delftse VVD-fractie vanzelfsprekend om elkaar te helpen en om voor anderen klaar te staan. Dit jaar kiest de VVD er voor om zich in te zetten voor Delftse kinderen die in armoede leven. Het is namelijk niet voor alle kinderen vanzelfsprekend om hun verjaardag, Sinterklaas of Kerst te vieren met een cadeau. De liberalen vragen daarom aan alle Delftenaren en bedrijven om op Lichtjesavond, op dinsdag 10 december, tussen 16.00 uur en 22.00 uur naar de VVD-kraam op de Hippolytusbuurt te komen om daar een kerstcadeau te doneren. Een geldelijke donatie is ook mogelijk. In dat geval zorgt de VVD ervoor dat de gift wordt omgezet in een kerstcadeau. Die cadeaus worden ingeleverd bij de liefdadigheidsorganisatie HIEP HIEP HOERA. Dinsdag 17 december biedt VVD Delft samen met de vrijwilligers van HIEP HIEP HOERA de ingezamelde Kerstcadeautjes aan de ouders aan.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12