Afbeelding

Volgepakt hotel geniet volop van Rosenberg Trio

Algemeen

Editie: Week 45, Jaargang 22 |

DELFT – Nog nooit kwamen zoveel bezoekers op het Delft op Zondag-miniconcert af als afgelopen zondag, toen het Rosenberg Trio naar het Hampshire Hotel Delft Centre kwam.

“Het was zelfs zo vol dat er nog muziekliefhebbers buiten voor de deur stonden om iets mee te krijgen, bizar”, vertelt organisator Charles van Harling. Hij had wel verwacht dat het Rosenberg Trio veel publiek zou trekken. “Ze zijn wereldberoemd. Heel veel mensen vonden het gewoon fantastisch dat ze nu in Delft speelden en je ze gratis kon zien optreden.”


Dat was leuk voor hen, het hotel en natuurlijk de organisator. Maar ook voor het Rosenberg Trio was het een bijzondere dag. Het trio trad namelijk op met hun neefje Johnny Rosenberg, die de zang voor z’n rekening nam. “Dat was voor het Rosenberg Trio een probeersel, een soort try-out voor hun aanstaande theatertour.” Het was een geslaagd probeersel. “Ze waren er heel enthousiast over. Ook over het concept van de miniconcerten. ‘Dit soort unieke initiatieven zie je tegenwoordig nergens meer’, zeiden ze na afloop. Ze vonden het fantastisch. Dat zie ik als een groot compliment.”

Volgende editie
De volgende editie van het Delft op Zondag-miniconcert is zondag 7 december. Dan komen twee acts naar het Delftse muziekhotel. Om 15.00 uur treedt Ruben Anthony op. Deze R&B singer-songwriter is in 2000 naar Wenen verhuisd om daar hoofdrollen te spelen in de musicals Fame, Joseph, Jesus Christ Superstar en Carmen Cubana. Hij heeft getoerd met Ruth Jacott, Enrique Iglesias en Mr. President. In 2006 verscheen zijn debuutalbum Exeptional, dat vooral in Oostenrijk populair was. Na zes maanden toeren in Duitsland volgde een nieuw album en startte hij zijn platenlabel G.E.B. Music. In 2009 verhuisde Ruben weer terug naar Nederland en voegde zich bij de Soul Brothers-tour, waarmee hij onder meer in een uitverkocht Carré heeft gestaan. Inmiddels is hij bezig om in Amerika door te breken met het album Take it all.


Om 17.00 uur komt de Kroatische band Luminize optreden. Deze band bestaat uit vier jonge dames die in samenwerking met een Nederlandse gerenommeerde producent dit jaar een single gaat uitbrengen. De zangeres is tweede geworden in het televisieprogramma ‘Kroatië zoekt een superster’. Ze hebben altijd als coverband gespeeld, maar dit jaar komt hun cd met eigen werk uit en willen ze onder meer met de clip bij hun nummer ‘Kill it with love’ doorbreken in Nederland. “Met twee bands is er dus volop reden om extra lang te blijven hangen”, besluit Van Harling. De toegang is zoals altijd gratis.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12