Fotografie en kunst in prestigieuze interieurwinkel

Algemeen

In de toonaangevende interieurwinkel Van Waay en Soetekouw van Gert Batenburg (links) zijn tot aan het einde van het jaar ‘documentairefoto’s’ van Suzanne van Liem (rechts) te bewonderen.

DELFT – Bij Van Waay en Soetekouw, één van de meest prestigieuze interieurwinkels van Nederland, is sinds vorig jaar naast designmeubelen ook een eigen kunstcollectie te zien. In het monumentale pand ‘Het Boterhuis’ aan de Markt 17 maakt sinds het einde van de zomer ook een aantal werken van de Delftse fotograaf Suzanne Liem deel uit van deze kunstcollectie.

De werken passen heel goed tussen de collectie van tijdloze designklassiekers en de nieuwste ontwerpen van toonaangevende merken als Cassina, Cappellini, Vitra en Zanotta. Suzanne van Liem is gespecialiseerd in documentairefotografie. Haar stijl is niet geënsceneerd, ze registreert wat voor haar camera gebeurt. Het liefst fotografeert ze mensen die nooit gefotografeerd worden. Deze ogenschijnlijk ‘gewone mensen’ leveren verrassende beelden op. Kenmerkend voor haar stijl is de manier waarop ze zaken in de achtergrond aansnijdt, waardoor soms ‘komische’ details zichtbaar worden. 

Haar beelden krijgen daardoor een extra laag, maar ze laten de gefotografeerde altijd in zijn of haar waarde. Naast prachtige documentaireportretten maakt Suzanne ook bijzonder krachtige landschapsfoto’s. De foto’s van Suzanne zijn, evenals het werk van andere kunstenaars als Eveline van Bogerijen, Wilma Keizer en Rabin Huissen, nog tot het eind van het jaar te bewonderen in de winkel van Van Waay en Soetekouw. Kijk voor meer informatie over Van Waay en Soetekouw op www.vanwaayensoetekouw.nl en voor de foto’s van Suzanne Liem op www.suzanneliem.com.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12