Stilte de voorzitter spreekt

Algemeen

DELFT – Wekelijks vult de voorzitter van een Delftse sportvereniging de column 'Stilte: de voorzitter spreekt'. Deze week is dat René Benning van korfbalclub DES.

Korfbalvereniging DES heeft de wind mee. Sportief, in ledental, qua organisatie en met een groeiende jeugd. Een paar jaar geleden speelde het eerste team van DES nog in de vierde klasse. Nu, in 2011, is de eerste klasse zaal een feit. Dit sportieve succes is natuurlijk niet vanzelf gegaan. DES wilde die gezellige club blijven, maar sportief ook beter worden. De afgelopen jaren heeft DES haar ambities en doelstellingen bepaald. De vereniging wilde op een hoger plan komen. De organisatie werd anders ingericht en we kregen een voltallig bestuur met afvaardiging in diverse commissies. De communicatie werd transparant en direct. Er is kritisch gekeken naar de juiste man/vrouw op de juiste plaats. Nu heeft elk team een geschikte trainer met daaraan gekoppeld een coördinator vanaf de welpen tot en met de selectie. Deze coördinatoren hebben regelmatig contact met de Technische Commissie. Bestuurlijk veranderde er ook iets en kreeg ieder zijn of haar eigen portefeuille. De bestuurleden zijn in de diverse commissies vertegenwoordigd. Hierdoor hebben we korte lijnen tussen het bestuur en de leden en is de interne communicatie sneller en beter. 

In 2010 is het Technisch Beleidsplan vastgesteld . Dit plan is door de leden aangenomen en het wordt als levend document gezien. We zijn nog niet klaar met onze ambities en willen verder groeien. De vereniging groeit in ledenaantal en we halen sportieve successen. Daar zijn we heel blij mee. Goede trainers zorgen voor een professionalisering bij de selectie. De aansluiting van het tweede team op het eerste team is nu goed en ook de overige ploegen vinden steeds beter aansluiting naar boven. Ook de faciliteiten voor het eerste en tweede kregen de aandacht. Materiaal, begeleiding, verzorging, communicatie met de pers werd beter. DES ligt op koers, het recentelijk behaalde kampioenschap van het eerste in de zaal is een bekroning. Er is nog veel te doen. De begeleiding van de jeugd is één van de speerpunten voor de komende periode. Dit vraagt inspanning van de leden. Naast deze ambities zullen wij ook de aandacht voor het verenigingsleven en de daarbij behorende gezelligheid niet uit het oog verliezen. Met Pinksteren organiseren we alweer voor de 28ste keer het Internationaal Pinkstertoernooi met 600 deelnemers uit binnen- en buitenland. Het is een mooie afsluiting van het korfbalseizoen. Kortom: DES is weliswaar de oudste korfbalclub van Delft, maar nog altijd springlevend!”

René Benning

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12