REKI biedt naschoolse opvang in een huiselijke sfeer

Algemeen

DELFT - In het voorjaar start REKI met een nieuwe groep naschoolse opvang in huiselijke sfeer, speciaal voor de allerkleinsten.

In de naastgelegen bungalow gaat REKI een ‘NSO-huis’ creëren, waarbij de kinderen in huiselijke sfeer kunnen worden opgevangen na school. Met name voor de allerkleinsten is de opvang van REKI gebaseerd op de thuissituatie. De eerste jaren op de basisschool zijn best lang en vermoeiend. Wat is het dan prettig als de opvang plaatsvindt in een huiselijke sfeer. Dat kan ook fijn zijn voor kinderen die het lastig vinden om aansluiting te krijgen bij anderen of zich minder thuis voelen in een grotere groep kinderen. “Wij zijn momenteel druk bezig met het inrichten van de bungalow aan de Buitenwatersloot 339”, aldus mevrouw Immers, directeur van REKI. “De kinderen kunnen kiezen uit de verschillende kamers. Er is een kussenkamer waar de kinderen kunnen spelen met poppen, gezellig kunnen kletsen, maar loungen mag ook. Er is een computer/gamekamer en een leesruimte. Daarnaast willen we in de huiskamer de sfeer van thuis zo veel mogelijk nabootsen. Daar kan bijvoorbeeld vertrouwd met de leidster gepraat worden over school of over ditjes en datjes, onder het genot van een kopje thee. Er zullen voldoende spelletjes aanwezig zijn voor de nodige ontspanning. De kinderen hebben inspraak. Ze krijgen een afwisselend programma aangeboden, maar ze mogen ook zelf bepalen wat ze willen doen. Tevens is het mogelijk uw kind te begeleiden bij het maken van het huiswerk.” 

Andere kenmerken van de buitenschoolse opvang zijn dat uw kind door een REKI-leidster van school wordt gehaald. Bij mooi weer wordt gebruik gemaakt van de kenmerkende rode bakfietsen. Achter het huis bevindt zich een grote binnentuin, die door de aannemer zal worden ingericht. De huidige hoofdingang van het kinderdagverblijf zal eveneens verplaatst worden naar de Buitenwatersloot 339a. “Ons kinderdagverblijf biedt een gevarieerd dagprogramma waarin verschillende ontwikkelingen gestimuleerd worden”, zegt Conny Immers. “Wij zijn trots dat we al bijna twintig jaar aan taalstimulering doen. Ik ben enthousiast en zie genoeg nieuwe mogelijkheden. Deze maand starten wij met een nieuwe babygroep, ook uw baby is van harte welkom.”

Bedrijf: Kinderdagverblijf REKI
Adres: Kluizenaarsbocht 2/4 (wordt Buitenwatersloot 339)
Telefoon kantoor: (015) - 214 70 68
Internet: www.reki.nl
E-mail: mailto:reki@planet.nl?subject=via%20delftopzondag.nl%3A

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12