Linksback Gio Macdonald (22) wil niks liever dan kampioen worden met Delfia

Algemeen

Gio Macdonald, hier (met aanvoerdersband) in actie tijdens een wedstrijd tegen Concordia om de Stad Delft Bokaal. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Gio Macdonald wil met Delfia kampioen worden. Want, redeneert hij, “dit team hoort niet in de Vierde Klasse thuis.”

Delfia begon het seizoen goed met een 3-2 overwinning op DRGS, maar die drie punten bleef het tot nu toe bij. Niet omdat Delfia verloor, maar omdat de laatste twee competitiewedstrijden allebei werden afgelast. Dat vond Gio Macdonald, die eigenlijk Regilio heet maar door iedereen bij Delfia ‘Gio’ wordt genoemd, vooral vorige week zondag niet bepaald leuk. “Vijf minuten voordat de wedstrijd moest beginnen werd het veld afgekeurd. Natuurlijk vond ik dat jammer. We waren al omgekleed en klaar om het veld op te gaan.” Bovendien: “Het was redelijk weer om te voetballen.”
Gio Macdonald is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Delfia. Hij is lovend over het team waar hij dit seizoen deel van uitmaakt. “We móeten kampioen worden, of ten minste promoveren. We hebben veel kwaliteit en veel goede voetballers, iedereen hier kan hogerop.” Hij kijkt positief terug op de (oefen)wedstrijden die Delfia tot nu toe speelde. “We bleven steeds rustig, ook bij tegengoals, en probeerden ons spel te spelen. Ik merk dit jaar dat we meer positief coachen. Dat gebeurt niet alleen binnen de groep zelf, maar ook langs de lijn. Die positieve coaching maakt het veel lekkerder om te spelen.” Toch zijn er ook verbeterpunten, merkt de 22-jarige aanvoerder op. “We moeten elkaar tijdens de wedstrijden nog meer coachen en meer van elkaar aannemen.”

‘TOEN IK HIER NET VOETBALDE DACHT IK: DIT WORDT EEN AARDIG TEAM’

Voordat Gio Macdonald naar Delfia kwam, speelde hij in een vriendenteam van Ariston ’80 en een jaartje in de jeugd van Full Speed. “Vóór die tijd heb ik altijd bij Vitesse Delft gevoetbald. Ik zóu vorig jaar eigenlijk naar Laakkwartier gaan, maar een vriend van me belde me toen en vertelde dat Marco Sloos trainer van Delfia werd. Ik ben toen, samen met hem, op gesprek geweest. Ik kende hem van verhalen van vrienden die onder hem hadden getraind. Ze vertelden altijd positieve dingen.” Het gesprek tussen Sloos en Macdonald beviel beiden goed, waardoor Macdonald niet veel later in het rood, wit en blauw van Delfia speelde.
“Toen ik er net voetbalde dacht ik: Dit wordt een aardig team. Het viel niet tegen. Ik vind het alleen jammer dat we vorig jaar geen nacompetitie hebben gehaald. Als we die laatste paar wedstrijden hadden gewonnen, dan was het zeker gelukt. We hadden toen al kampioen moeten worden, maar na de winterstop ging het aardig mis, terwijl we best goede wedstrijden hadden.” 

- Wat voor voetballer ben je?
Macdonald: “Ik ben best snel, ik heb best een goede techniek en ik hou ervan om een steekpass te geven.”

‘IK VIND HET WEL LEKKER OM LINKSBACK TE SPELEN’

- Dat klinkt meer als een aanvaller of een middenvelder...
“Vorig jaar heb ik overal gespeeld; voorstopper, op het middenveld, of in de aanval. Ik kan overal wel uit de voeten. Ik speelde eerder dit jaar een keer linksback en dat ging goed. Ik heb daarna aangegeven dat ik niet meer zo veel wil wisselen van positie. Ik vind het wel lekker om linksback te spelen en het spel voor me te hebben. Daarnaast kom ik vaak mee naar voren.”

- Vinden je trainers dat ook goed?
“Soms sta ik wat te diep, zeggen ze, maar ik mag altijd meedoen met de aanval. Ik moet alleen soms wat beter omschakelen.”

- Wat verwacht je van het komende seizoen?
“Ik hoop dat we de eerste periode pakken en uiteindelijk kampioen worden. En ik hoop dat we straks in Delft en de regio bekend staan als een goed en jeugdig elftal.”
- Zondag spelen jullie een stadsderby tegen de studenten van Taurus...
“Die wedstrijd gaan we winnen. We móeten winnen.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12