Afbeelding

Het is maar dat u het weet - 09 December 2012

vaste rubrieken

Editie: Week 50, Jaargang 20 |

Rijn en Trijn spelen op woensdag 12 december het sprookje ‘Sneeuwwitje’ in het Rietveld Theater. Deze komische voorstelling maakt deel uit van de jeugdtheaterserie Kus van Maanvis. Marie knoopt alle scènes aan elkaar en voorziet ze van snedig commentaar. Wie echter de rol van de Prins zal vervullen, blijft tot aan het einde geheim… Aanvang 15.00 uur (5,-), Rietveld 49.

Met de winterse schaatsbaan voor de deur is Vlaanderen zondag 8 december vanaf 20.00 uur een pracht locatie voor wederom nieuwe talent dat het Open Podium zal betreden. Ook deze keer zijn er enkele singer/songwriters, is er een duo en maken twee bands de avond compleet. Het best beoordeelde optreden zal doorgaan naar de finale waar in mei volgend jaar gestreden zal worden voor de Vlaanderen bokaal 2013.

Café de V is op zaterdag 8 december het decor van instrumentale muziek uit de 40-ger en 50-ger jaren van de vorige eeuw. Centraal daarbij is het geluid van de saxofoon. Return of Honk is de nieuwe instrumentale rhythm & blues band van de saxofonisten Ruud de Vries en Boris Kloek. Ze grijpen terug naar Red Prysock, Rusty Bryant, Sil Austin, Plas Johnson en Lee Allen. Het gratis concert begint om 21.30 uur.

Op woensdag 12 december organiseert Maanvis Prodcuties ‘Road to Bhutan’ een bijzondere avond met lezing en concert, in het Rietveld Theater. Bhutan, gelegen in de Himalaya, is net zo groot als Nederland maar heeft door de zeer geïsoleerde ligging een geheel eigen, unieke cultuur. Arnold Pilon vertelt er alles over. Zijn lezing is zeer persoonlijk, mede door zijn innige band met de koninklijke zangeres Lhamo. Keltische folk ontmoet vervolgens klanken uit de Himalaya in een uniek concert dat westerse en oosterse muziek met elkaar verbindt. Tijdens een muzikale reis over land naar het koninkrijk Bhutan ontmoetten zangeres Linde Nijland en multi-instrumentalist Bert Ridderbos de wereldmuziekgroep Trio Druk Yul. Toegang 10 euro, aanvang 19.00 uur.

Op zaterdag 22 december staat het jaarlijkse Kerst Klaverjassen in de splinternieuwe kantine van s.v.Wippolder op de agenda. Het begint om 14.00 uur en de deelname is 5 euro.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12