Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 48, Jaargang 21 |

Alcohol

DELFT - Het voorpaginaverhaal van de meest recente uitgave van de krant Delft op Zondag viel in negatieve zin op door het eenzijdige standpunt. Het betreft het artikel over de verhoging van de leeftijd waarop jongeren alcohol mogen nuttigen. De foto toont blije meiden, met champagne, omdat ze vieren dat ze hun felbegeerde diploma gehaald hebben. ‘Dat is er volgend jaar niet meer bij’, is het zure commentaar. U had ook kunnen kiezen voor een foto van een comateuze 15-jarigen ,of jonger, die op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis met inzet van mens en geld op de been gebracht moeten worden. Dàt is er volgend jaar hopelijk niet meer bij! U kiest ervoor om alleen een caféhouder het woord te geven, die stelt dat alcohol slechts ‘licht verslavend’ is en de jeugd nu wel in hokken zal gaan zuipen, waardoor er helemaal geen zicht meer is op het alcoholgebruik van de jongeren. Eh... de ouders? U had ervoor kunnen kiezen om ook een arts, verpleegkundige of GGZ-medewerker aan het woord  te laten, die een heel ander verhaal zou hebben verteld. Alcohol is aangetoond slecht voor de hersens van jongeren, hoe spijtig dat ook is voor de horeca. Ook voor hen geldt: nog even niet!

Else Penning, Delft



Zwarte piet
DELFT - Ik ga mij niet mengen in de discussie over Sinterklaas en zwarte piet, maar ik heb er wel een mening over. Alle kleuren die ik ken zitten tussen zwart en wit. Dat betekent dat alle kleuren daartussen mooi of lelijk zijn, naar ieder zijn smaak dus. Voor ieder wat wils. Dan hebben ze het over de discriminerende opmerking over de ‘knecht van Sinterklaas’, maar ik ken ook een liedje over ‘Pieter Baas’, dus ze deden het samen. De tegenstanders zijn blijven hangen in een te stoffig verleden. Conclusie: zwarte piet is met z’n tijd mee gegaan hij is géén knecht meer! Hij is ZZP’er geworden. Zelfstandige Zwarte Piet. Dus geen knecht, maar een mens met een visie. Zwarte piet is van ons, van mijn kinderen én van mijn kleinkinderen. Blijf eraf, we houden van hem en vinden hem leuk zoals hij is.

Daan Cinjee, Delft

 

Sinterklaas
DELFT - De Sint is weer in Delft aangekomen. Het was prachtig weer en wij als Twirlteam Colours vonden het weer gezellig. Ik heb tijdens de intocht een gesprek gehad met meneer Stoelinga, over dat het ons toch wel super geweldig lijkt om de echte Sinterklaas volgend jaar naar Delft te halen. Wat zou dat een eer zijn en wat krijgen de kinderen een kriebels. De complimenten weer aan alle gezellige Pieten dit jaar, het was super gezellig. Volgend jaar weer, maar dan zou het super zijn als de voor één keer de echte Sinterklaas komt. Dank je wel, tot volgend jaar en voor iedereen een hele fijne Sinterklaas.

L. Fakkert-Zuiderwijk, Delft

 

Parkeren
DELFT – De schrijfster van de brief, die de vorige editie van Delft op Zondag het parkeersysteem in zone F terecht aan de kaak stelde, kan daar zelf wat aan doen door bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen niet op die partijen te stemmen die verantwoordelijk zijn voor het verwerpelijke parkeerbeleid hier in Delft. De Erasmus Universiteit bracht onlangs een rapport uit van een onderzoek naar parkeren in de steden. Doordat veel gemeenten zich meer richten op inkomsten en niet zozeer op het oplossen van parkeerproblemen, heeft dit volgens het onderzoek een averechtse werking. De jacht op ‘foutparkeerders’ in Delft heeft bizarre en ongezonde vormen aangenomen. Het stadsbestuur heeft zelfs scooters aangeschaft voor het absurde bedrag van 70.000 euro per stuk om de controle op overtreders te verhogen. Die info heb ik uit een gemeenteraadsstuk. Welke betekenis heeft het woord volksvertegenwoordiging nog in de Delftse politiek? Laten we daar nog eens goed over nadenken bij de volgende verkiezingen, voor we een bepaald vakje rood gaan inkleuren. De arrogantie van de macht heerst nog steeds, meer dan de democratie.

D.M. van Oudenbosch, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12