Afbeelding

Het is maar dat u het weet - 25 November 2012

vaste rubrieken

Editie: Week 48, Jaargang 20 |

Bridgeclub De Gaech begint op maandag 21 januari met een vervolgcursus bridge, gebaseerd op het nieuwste lesmateriaal van Berry Westra (5-kaart hoog). De cursus neemt tien maandagen in beslag en de avonden duren steeds van 19.30 tot 22.15 uur. De plaats van handeling is Sportpark Tanthof-Zuid. De kosten voor deelname aan de cursus bedragen 55,- exclusief leerboekje. Inlichtingen via (015) 2562291. Overigens zijn er voor (half)gevorderde spelers nog enkele plaatsen bij bridgeclub De Gaech beschikbaar.

De naam ‘tai chi’ is meestal wel bekend als zijnde een choreografie van bewegingen uit de Chinese cultuur. Verwant aan tai chi zijn ‘chi kung’ oefeningen, die voor het behoud en verbeteringen van uw gezondheid worden uitgevoerd. ‘Dragon&Tiger’ (Draak en Tijger) is een vorm van medische chi kung, die bestaat uit zeven verschillende bewegingen die na elkaar worden uitgevoerd. De oefeningen zijn geïntroduceerd in Europa door Bruce Frantzis. In Delft wordt hierin les gegeven door Hans Richters. Mensen van alle leeftijden kunnen deze oefeningen leren en er hun voordeel mee doen. Deze oefeningen worden in het buurthuis Het Voorhof onderwezen op de vrijdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur. De eerste les is op vrijdag 11 januari 2013. De kosten zijn 75,- voor vijftien lessen. Bel voor meer inlichtingen en aanmeldingen naar Hans via (015) 2125460. U kunt ook contact opnemen met buurthuis Het Voorhof via (015) 2616006 of email s.cenin@breed welzijndelft.nl.

Het William Byrd Vocaal Ensemble geeft op zondag 25 november een bijzonder concert onder leiding van Nico van der Meel. Het concert vindt plaats in de Oud-Katholieke Kerk in de Bagijnhof 21. Onder de titel ‘Jubilé’. Nederlandse componisten die allemaal Franse chansons voor koor a capella hebben geschreven. Met dit gegeven heeft het William Byrd Vocaal Ensemble een schitterend programma samengesteld. Het maakt voelbaar hoe de Franse cultuur door de eeuwen heen grote invloed heeft gehad op de Nederlandse muziek. Het bijzondere concert in de Oud-Katholieke Kerk begint om 15.00 uur. Kaarten aan de zaal kosten 15,- en in de voorverkoop via www.williambyrd.nl kosten ze 12,-.

Heeft u dat lepeltje, boekje of misschien wel dat leuke vaasje voor uw verzameling al gevonden? Dan is dit uw kans. In wijkcentrum de Wending in de Raamstraat 67 is er een rommelmarkt. Heeft u nog oude spullen die u wilt verkopen, dan kunt u een tafel huren voor 4 euro. Uiteraard bent u ook van harte welkom als bezoeker en kunt u er vol overgave snuffelen tussen 10.00 en 15.00 uur. De rommelmarkt is op zaterdag 24 november. Voor meer informatie en/of aanmelden bellen naar (015) 8896555.

‘De Hollandse Metropool, ontwerpen aan de kwaliteit van interactiemilieus’ staat centraal in een lezing in TOP aan de Hippolytusbuurt 14 op woensdag 28 november. De lezing wordt gegeven door Maurits de Hoog. Het begint om 20.30 uur. De lezing van Maurits de Hoog gaat over zijn boek ‘De Hollandse Metropool, ontwerpen aan de kwaliteit van interactiemilieus’, dat hij deze zomer bij zijn afscheid van de TU Delft als hoogleraar Stad & Regio heeft gepresenteerd. De lezing past in de serie regiodebatten, die TOP Delft in samenwerking met de Vereniging Deltametropool organiseert.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12