Afbeelding

Modellen met een facelift die er toe doet bij Auto Ruiter in Wateringen

autonieuws

Editie: Week 4, Jaargang 23 |

Het gebouw van Auto Ruiter in Wateringen, waar straks de vernieuwde Jazz, CR-V en HR-V in de showroom zullen staan.

WATERINGEN – Bij Auto Ruiter is er genoeg leuk modellennieuws. Bij het bedrijf in Wateringen wordt in maart de gefacelifte Honda Civic verwacht. In dezelfde maand moet ook de gefacelifte Honda CR-V in de showroom staan. Ook zijn er vernieuwde uitvoeringen van de Honda HR-V en de Jazz in september. “Die HR-V moet het echt gaan worden dit jaar”, vertelt directeur Wim van der Meer.

De Honda HR-V dus. Hiermee maakt dit merk opnieuw zijn entree in Europa's snelgroeiende segment van de kleine SUV's. De vormgeving doet denken aan een coupé, met scherpe, dynamische lijnen die de gestroomlijnde bovenkant verbinden met de stabiele en solide onderkant. Deze coupé-achtige elegantie gaat niet ten koste van het gebruiksgemak van het interieur. “De brandstoftank is centraal ingebouwd”, vertelt Van der Meer. “Hierdoor heeft de HR-V één van de ruimste en meest flexibele SUV-interieurs. De Honda Magic Seats benutten deze veelzijdigheid optimaal, door een veelvoud aan stoelopstellingen mogelijk te maken. De tweede rij stoelen kan bijvoorbeeld helemaal worden weg geklapt om meer bagageruimte te creëren.”
De HR-V met voorwielaandrijving biedt twee aandrijvingsopties. Een 1.5 i-VTEC-benzinemotor en de lichtgewicht 1.6-iDTEC-dieselmotor, beide uit de Honda Earth Dreams Technology-serie. Beide motoren zijn gekoppeld aan een handmatige zesversnellingsbak, waarbij de 1.5 i-VTEC-motor ook kan worden uitgerust met een semi-automatisch CVT-alternatief. “Voor de Honda Jazz is er een compleet nieuwe carrosserie, met een gestroomlijnde en moderne vormgeving – een subtiele verwijzing naar de belangrijkste ontwikkelingen die in dit nieuwste model zijn verwerkt”, aldus Van der Meer.
Vanaf het voorjaar van 2015 wordt de populaire CR-V met een krachtigere dieselmotor en de optie van een efficiënte automatische negenversnellingsbak aangeboden. Ook de buitenkant krijgt een compleet nieuwe look met nieuwe koplampen, een grille, mistlampen, een beschermplaat en een bumper om de voorkant esthetisch aantrekkelijker te maken. Terwijl aan de achterkant nieuwe LED-combinatielampen, een fris ogende nieuwe vormgeving van de achterklep en van de bumper de verbeteringen compleet maken. De CR-V met vierwielaandrijving zal worden uitgerust met de krachtigere 1.6 i-DTEC-viercilinder dieselmotor uit Honda's Earth Dreams Technology-serie. “De nieuwe CR-V, de HR-V en de nieuwe Jazz zullen dus allemaal uitgerust zijn met een motor uit die nieuwe Earth Dreams Technology reeks”, besluit Wim van der Meer.

Auto Ruiter

Oosteinde 21
2291 AA Wateringen
(0174) 197 161
www.auto-ruiter.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12