Afbeelding

Mercedes-Benz GLE: SUV-bestseller krijgt een opvolger

autonieuws

Editie: Week 15, Jaargang 23 |

DEN HAAG - De nieuwe Mercedes-Benz GLE gaat, in vergelijking met het voorgaande model, van start met scherpe prijzen en een rijker uitrustingsniveau. De SUV-bestseller van Mercedes-Benz is per direct te bestellen vanaf 67.600 euro inclusief BTW en BPM en is vanaf september leverbaar. “Maar natuurlijk nu al op de AutoRAI te bezichtigen!” aldus Aart Kleinveld van Mercedes-Benz Den Haag.
De highlights van de nieuwe GLE bestaan onder meer uit een nieuw ontworpen voor- en achterzijde en uitgebreide maatregelen die zorgen voor nieuwe maatstaven voor emissies en aandrijfsystemen. Gemiddeld zijn het brandstofverbruik en de CO2-emissies met 17 procent gereduceerd in vergelijking met de voorgaande modellen.
Mercedes-Benz biedt voor het eerst ook een plug-in hybrid aan in deze klasse. De GLE 500 e 4MATIC is leverbaar vanaf 79.500 euro, valt bij zakelijke inzet in de 14 procent bijtellingscategorie en kent een netto bijtelling vanaf 482 euro per maand. Met de GLE 500 e 4MATIC biedt Mercedes-Benz voor het eerst ook een plug-in hybridemodel aan, dat maximale efficiency combineert met uitstekende prestaties. Hij overtreft zelfs het lage brandstofverbruik van de viercilinder dieselmotor van de GLE 250 d, maar levert prestaties die vergelijkbaar zijn met de V8 in de GLE 500 4MATIC. Voor wie waarde hecht aan prestaties, zijn voor het eerst twee varianten van de high-performance SUV leverbaar: de Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC en de GLE 63 S 4MATIC. De prijzen beginnen bij 167.000 euro inclusief BTW en BPM.
De achterwielaangedreven GLE 250 d heeft met 67.600 euro een prijs die ruim 5.000 euro lager is dan het vorige instapmodel van deze serie, de ML 250 BlueTEC 4MATIC. Zowel de GLE 250 d 4MATIC als de GLE 350 d 4MATIC hebben een scherpere prijsstelling in vergelijking met de voorgaande modellen. De prijzen van de V6 en V8 benzinemodellen – de GLE 400 4MATIC en de GLE 500 4MATIC – zijn slechts licht gewijzigd. Dat geldt eveneens voor de prijs van de Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC.
“De uitgebreide standaarduitrusting van de nieuwe GLE is gebaseerd op die van zijn succesvolle voorganger, maar bestaat nu ook uit nieuwe assistentiesystemen als Zijwindassistent en Collison Prevention Assist Plus”, legt Kleinveld uit. “De ECO start/stop functie, de Dynamic Select bediening op de middenconsole, het vernieuwde multifunctionele stuurwiel en het Audio 20 CD infotainmentsysteem met nieuw, semi-geïntegreerd mediadisplay en communicatiemodule voor gebruik van de Mercedes connect me-diensten, maken ook deel uit van de standaarduitrusting.”
Dat hoge standaard uitrustingsniveau kan nog verder uitgebreid worden met aantrekkelijke pakketten. Daarnaast zijn er nog allemaal combinaties van pakketten mogelijk. De Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC en de GLE 63 S 4MATIC bieden nog meer exclusieve kwaliteit. Hoogwaardige materialen, eersteklas vakmanschap en maximale precisie in het interieur creëren een unieke ambiance.

Mercedes-Benz
Donau 42
2491 BA Den Haag
(070) 340 03 00
www.mbdb.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12