Rob Mudde (derde van links) neemt in de loop van komend najaar afscheid als bestuurder van de TU Delft. (Foto: Jeancarlo Nunes dos Anjos)
Rob Mudde (derde van links) neemt in de loop van komend najaar afscheid als bestuurder van de TU Delft. (Foto: Jeancarlo Nunes dos Anjos)

Collegelid Rob Mudde treedt na de zomer terug

Algemeen

DELFT - Professor Rob Mudde neemt in de loop van komend najaar afscheid als bestuurder van de TU Delft. Hij maakt sinds 1 maart 2018 deel uit van het College van Bestuur (CvB), als vicevoorzitter en vice-Rector Magnificus/Vice President Education.

Het vertrek van professor Mudde komt ongeveer een jaar eerder dan zijn beoogde pensioen: “Met pijn in het hart neem ik eerder afscheid dan gepland. Tot op de dag van vandaag voelt mijn werk als een groot voorrecht, waar ik altijd met veel passie invulling aan heb gegeven en waar ik evenzoveel voldoening uit heb gehaald. Ik had graag mijn periode volledig uitgediend, maar mede op medisch advies kan ik niet anders dan concluderen dat ik mijn rol niet meer met dezelfde energie kan vervullen als voorheen. Laat ik benadrukken dat ik bij deze moeilijke beslissing niet over één nacht ijs ben gegaan, maar dat dit al langere tijd speelt.” 

Reacties
Rector Magnificus en Collegevoorzitter Tim van der Hagen laat weten Mudde zeker te zullen missen: “Met het vertrek van Rob verliezen we een kundig bestuurder, een gepassioneerde Delftenaar, een bevlogen docent en bovenal een zeer warm mens en geliefde collega. We hadden Rob graag nog langer in ons midden gehad als collegelid, maar begrijpen en respecteren zijn keuze volledig.” De Raad van Toezicht zal beginnen met de voorbereiding van de werving van een opvolger. Tot het aantreden van een opvolger zal Rob Mudde zijn taken als bestuurder blijven uitvoeren: “Laten we vooral proberen elkaar op basis van vertrouwen tegemoet te blijven treden en uit te gaan van het goede in de mens.”

Meer informatie over naderende vertrek van Mudde is te vinden op www.tudelft.nl