De TU Delft heeft via een statement excuses aangeboden voor het onder druk zetten van Delta.
De TU Delft heeft via een statement excuses aangeboden voor het onder druk zetten van Delta.

Excuses van TU Delft na onder druk zetten Delta

Algemeen

DELFT - Gisteren publiceerde Delta, het onafhankelijke journalistieke platform van de TU Delft, een artikel met de kop ‘Hoe zwijgplicht leidde tot angst onder medewerkers I&IC en vertrouwensbreuk met de rector’. Diezelfde avond is dat artikel door het platform ‘onder protest’ verwijderd.

Dit meldde Delta gisteravond op hun website. Volgens Delta sommeerde een advocatenkantoor namens de in het verhaal genoemde directeur om het artikel te verwijderen. Zouden ze dat niet doen, dan zou de TU Delft, waar alle redacteuren van Delta in dienst zijn, Delta en de hoofdredacteur persoonlijk aansprakelijk stellen voor eventuele schade die de TU zou lijden. Dit schreef hoofdredacteur Saskia Bonger gisteravond op de website van Delta.

Reactie TU Delft
De TU Delft is via een statement teruggekomen op het incident en maakt excuses aan de collega’s van Delta: “Dit had niet zo moeten gebeuren en daarvoor bied ik namens het CvB welgemeende excuses aan, in het bijzonder aan de collega’s van Delta. Delta is een onafhankelijk journalistiek medium. dat ze ons kritisch volgen, is niet altijd leuk maar wel goed en nodig. En dat moet zo blijven”, laat CvB-voorzitter Tim van der Hagen weten via de website van de TU Delft.

Delta laat weten dat het nog niet duidelijk is of het verwijderde artikel wat betreft de TU Delft weer gepubliceerd mag worden.