Foto: TU Delft / Adam Klugkist
Foto: TU Delft / Adam Klugkist

Een professor in de klas

Algemeen

DELFT - De stad Delft is jarig! Op 15 april 1246 kreeg Delft stadsrechten. De TU Delft trakteert de stad op kennis met een bijzonder programma. Woensdag 17 april gaven wetenschappers van de universiteit tijdens ‘Meet the professor’ gastlessen op basisscholen door heel Delft. 

De leerlingen maakten kennis met AI, quantum computers, beton en zelfrijdende auto’s. Professor Bas Jonkman liet zijn klas dijken bouwen. Het werd een geweldig zand- en waterballet, met een ultieme tip: “Als je dijken bouwt moet je heel goed samenwerken, jongens!”

Burgemeester Marja van Bijsterveldt gaf de aftrap op het Stadhuis in Delft. “Het is een feest voor de stad, deze gastlessen waarmee we dit jaar bijna 900 kinderen bereiken. We zijn trots op onze TU. Ook heel goed dat er steeds meer vrouwelijke professoren en docenten meedoen. Zij vormen een belangrijk voorbeeld voor meisjes”, sprak ze. 

Op de scholen was te zien waarom. Leerlingen van de Maurice Maeterlinckschool vroegen zich af waar de professor was, toen universitair docent Geertje Slingerland binnenkwam. “Ik hoop dat ik ze heb kunnen inspireren, door een rolmodel te zijn en te laten zien dat iedereen kan studeren”, geeft Slingerland aan.

Foto: TU Delft / Adam Klugkist