Van 22 t/m 28 april is het de Nationale Hartfalenweek en worden er bij het Reinier de Graaf verschillende activiteiten georganiseerd.
Van 22 t/m 28 april is het de Nationale Hartfalenweek en worden er bij het Reinier de Graaf verschillende activiteiten georganiseerd.

Nationale Hartfalenweek bij Reinier de Graaf

Algemeen

DELFT - Van 22 t/m 28 april is het de Nationale Hartfalenweek, waarin er in Nederland allerlei activiteiten plaatsvinden om de bewustwording rondom hartfalen te verbeteren. Ook het Reinier de Graaf ziekenhuis doet mee en organiseert meerdere activiteiten.

Op dinsdag 23 april en woensdag 24 april staat er van 12.30 uur tot 16.30 uur een stand in de centrale hal van het ziekenhuis in Delft. In Nederland hebben meer dan 240.000 mensen last van hartfalen en hier kun je meer informatie over hartfalen krijgen. Patiënten, bezoekers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om langs te komen. Daarnaast vinden er in het Gasthuis ook verschillende lezingen plaats met als thema ‘Het normale en het falende hart’. Tijdens deze lezing krijgen mensen meer te horen over hoe een hart normaal gesproken functioneert en hoe het kan gebeuren dat hartfalen optreedt. Ook wordt verteld welke behandelingen er tegen hartfalen zijn. De lezingen vinden plaats op woensdag 24 april van 15.00 uur tot 15.45 uur en van 18.00 uur tot 18.45 uur, en op vrijdag 26 april van 10.00 uur tot 10.45 uur. Op vrijdag vindt er aansluitend van 10.45 uur tot 11.15 uur een presentatie plaats over het inloopspreekuur Welzijn. Ook hier zijn patiënten, bezoekers en alle andere geïnteresseerden van harte welkom. 

De activiteiten in het Reinier de Graaf voor de Nationale Hartfalenweek worden mede mogelijk gemaakt door de Hartstichting en ZonMw. Kijk voor alle activiteiten op www.reinierdegraaf.nl.