Bij DOK is de Boekenweek weer een goede aanleiding om de beste boeken te tippen, schrijvers uit te nodigen en meer! (Foto: Roos Koole)
Bij DOK is de Boekenweek weer een goede aanleiding om de beste boeken te tippen, schrijvers uit te nodigen en meer! (Foto: Roos Koole)

Boekenweek bij DOK in Delft!

Algemeen

DELFT - Van 16 t/m 24 maart is het weer Boekenweek in Nederland en Vlaanderen. Bij DOK, de bibliotheek van Delft, is dat weer een goede aanleiding om onder andere de beste boeken rondom het thema te tippen, schrijvers uit te nodigen en meer!

Dit jaar staat het thema ‘Bij ons in de familie’ centraal. Iedereen maakt deel uit van een familie en alles is familie, hoewel familie soms niet alles is en je elkaar ook kunt kwijtraken. Tijdens de Boekenweek organiseert DOK meerdere gratis activiteiten in de bibliotheek. Zo wordt op dinsdag 19 maart het Delfts Dictee weer georganiseerd met Soroptimist Delft. De opbrengst (vrijwillige donatie) gaat volledig naar het Taalhuis Delft, dé plek bij DOK Voorhof waar je terecht kan om Nederlands te leren spreken en schrijven. Ook wordt speciaal voor families op woensdag 20 maart een FamilieQuiz georganiseerd door DOK Voorhof! Samen weet je meer dan in je eentje en als je ook nog verschillende leeftijden in je team hebt, weet je nog meer! Aanmelden voor de quiz is mogelijk via dok.info/agenda.

Gesprek en signeersessie
Op donderdag 28 maart gaat Alek Dabrowski (bekend van uitgelezenboeken.blogspot.com) in gesprek met Raoul de Jong en Anne van den Dool. Beide schrijvers hebben het thema familie als een rode draad in hun boeken verwerkt. Natuurlijk wordt er ook gesproken over inspiratie en het schrijverschap. Boekhandel de Omslag verzorgt de boekverkoop en er is gelegenheid om je boek te laten signeren.

Boekentips
Op dok.info/boekenweek vind je boekentips in het thema ‘Familie’. Wil je toch nog wat meer weten over het programma of je ergens voor aanmelden? Ook dat is mogelijk via dok.info/boekenweek.