Cultuurbarbaren dansen op de Markt in Delft. (Foto: Fred Leeflang)
Cultuurbarbaren dansen op de Markt in Delft. (Foto: Fred Leeflang)

Vierde editie Cultuurbarbaren in Delft!

Algemeen

DELFT - Van zaterdag 14 t/m zondag 22 oktober is het voor kinderen van de basisschool weer cultureel genieten op meer dan 20 locaties in Delft tijdens de Cultuurbarbaren. Dit jaar is het thema ‘Thuis in Delft’ en organisator Nina Voets kijk ernaar uit: “We kijken enorm uit naar deze vierde festivaleditie, die weer een aantal mooie nieuwe verrassingen in petto heeft.”

Volgens Nina kunnen de kinderen dit jaar kiezen uit hele leuke activiteiten. “Er is onder andere een complete workshopdag in het Bacinol en een interactief ‘levend’ kunstwerk bij het Science Centre.” Op zondag 15 oktober organiseren de kunstenaars aan het Bacinol aan de Hooikade dit jaar een complete workshopdag voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De kinderen kunnen kiezen uit zeven verschillende workshops en de rest van de week wordt het werk van de kinderen tentoongesteld. Op donderdag 19 oktober kunnen kinderen bij het Science Centre Delft een ‘levend kunstwerk’ maken, geïnspireerd op de installaties van de Canadese kunstenaar Philip Beesley. Hierbij zijn er geen regels en mogen kinderen volop experimenteren. Tijdens deze activiteit worden de kinderen begeleidt door studenten van de TU Delft. Het thema ‘Thuis in Delft’ sluit zoals elk jaar aan bij het thema van de Kinderboekenweek. Hiermee kun je weer alle kanten uit als Cultuurbarbaar! Denk bijvoorbeeld aan Delfts Blauw, Willem van Oranje en Antoni van Leeuwenhoek.

Programma
Net als in 2022 is OPEN Delft aan het Vesteplein dit jaar het bruisende festivalhart van Cultuurbarbaren. Een aantal nieuwe locaties dit jaar zijn oude bekenden van het festival. Zo zijn het Vermeer Centrum en Filmhuis Lumen terug van weggeweest in het programma! Kijk voor meer informatie en voor tickets op www.cultuurbarbaren.com.