Van 28 mei tot en met 9 juni is het in Delft weer tijd voor de 13e editie van Delft Fringe Festival!
Van 28 mei tot en met 9 juni is het in Delft weer tijd voor de 13e editie van Delft Fringe Festival!

De 13e editie van Delft Fringe Festival!

Algemeen

DELFT - Van 28 mei tot en met 9 juni zetten 28 makers Delft negen dagen lang op zijn culturele kop tijdens Delft Fringe Festival! Tijdens de 13e editie van dit festival kunt u op 31 locaties door de stad terecht voor cabaret, dans, familietheater, kleinkunst, muziek en alles ertussenin!

Delft Fringe Festival biedt podiumkunstenaars de ruimte om op te treden en feedback te krijgen van zowel publiek als professionals. Hiermee is het festival een unieke kickstarter van nieuwe artistieke carrières. In de afgelopen 14 jaar is het evenement uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor nieuwe makers. Ook is er een publieksprijs (Delft Fringe Festival Award) te winnen, met veel media-aandacht tot gevolg. Dit jaar zijn de 28 makers gekozen uit 410 aanmeldingen en gaan maar liefst 14 voorstellingen op het festival in première. Deze nieuwe generatie staat te springen om te mogen verrassen, entertainen, ontroeren en aan het denken te zetten. De thema’s in hun werk komen voort vanuit fascinatie of maatschappelijke noodzaak.

Voorstellingen
Neem bijvoorbeeld het werk van de 18-jarige kleinkunstenaar Wouter Haaksema, die met zijn voorstelling ‘Bedankt voor het luisteren’ vertelt over de worsteling tussen zijn homoseksualiteit en zijn christen zijn. Of Sophie Willemijntje die op haar 21e de diagnose autisme kreeg en daarmee een nieuwe dimensie ervaarde in het daten. Ze maakte daar de voorstelling ‘Tales of the Tinderverse’ over. Ook komen er meer maatschappelijke onderwerpen aan bod. Zo zette de winnares van vorig jaar Mystha Mandersloot met haar voorstelling het gesprek over abortus opnieuw op tafel. Dit jaar is zij te zien met een vervolg!      

Voor tickets en info kunt u terecht op www.delftfringefestival.nl! Een ticket kost 7,50 per persoon, waarvan er 50% naar de artiest gaat en 50% naar de organisatie van het festival gaat.