Theatermaakster Mystha Mandersloot (derde van links) won de publieksprijs met haar voorstelling ABORTUSVERHALEN. (foto: Batuhan Keskiner)
Theatermaakster Mystha Mandersloot (derde van links) won de publieksprijs met haar voorstelling ABORTUSVERHALEN. (foto: Batuhan Keskiner)

Winnaar Publieksprijs Fringe Festival bekend

Algemeen

DELFT - Het Delft Fringe Festival zit er weer op. De afgelopen tijd speelden 29 podiumkunstenaars maar liefst 232 voorstellingen door heel de stad! Afgelopen zondag werd het festival afgesloten met de bekendmaking van de publieksprijs van deze 12e editie.

Theatermaakster Mystha Mandersloot won de prijs met haar voorstelling ABORTUSVERHALEN. Mystha onderging twee jaar geleden zelf een abortus en durfde het aan om een voorstelling te maken over abortus. “Een abortus is als een bos bloemen, het heeft alle kleuren, geuren en vormen. We stellen ons in de voorstelling kwetsbaar op, maar er mag ook gewoon gelachen worden”, meent Mystha. De stemmen van het publiek voor de prijswinnende voorstelling laten zien dat er ook over beladen onderwerpen toch dialoog mogelijk is. 

Naast de publieksprijs werd ook de Delft Chamber Music Award uitgereikt. Deze juryprijs voor jong muzikaal talent ging naar Ear to the Earth Ensemble met de voorstelling ‘A Festival of Whispers’. “Jullie engageren het publiek om te luisteren naar de wereld om ons heen”, aldus Jeroen van Dijk, zakelijk leider van het Delft Chamber Music Festival. Het festival werd dus afgesloten met de prijsuitreiking en de woorden van wethouder Frank van Vliet. “Het bijzondere aan Delft Fringe Festival is dat zowel de makers als het festival uitdragen: als je niet laat zien dat je anders bent of anders doet, dan verandert er ook niks in de wereld.” 

De volgende editie van Delft Fringe Festival vindt plaats op dinsdag 28 mei 2024 in Theater de Veste. Kijk voor meer informatie op www.delftfringefestival.nl