Afbeelding

Delft Fringe Festival populairder dan ooit!

Algemeen

DELFT - Volgende week woensdag 31 mei wordt het Delft Fringe Festival feestelijk geopend in Theater de Veste. Tijdens het festival zelf is er een grote diversiteit aan voorstellingen te zien, vaak met een actueel tintje. “We hebben nog nooit zoveel tickets in de voorverkoop verkocht”, aldus directeur Roel Beeftink.

In de afgelopen 12,5 jaar is het Delft Fringe Festival uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Het festival biedt makers een plaats om op te treden en feedback te krijgen van zowel publiek als professionals, waaronder impresariaten en scouts. De succesvolle kaartverkoop laat zien dat het publiek er zin in heeft. “In deze tijd van prijsverhogingen kiezen wij er bewust voor om onze prijzen niet te verhogen. Zo blijft het leuk en betaalbaar voor iedereen”, zegt Roel. Er zijn volgens hem echter nog genoeg kaarten beschikbaar voor een voorstelling van één van de 29 makers op één van de 28 prachtige locaties. Ook voor de festivalopening en bij een aantal verrassende tours is nog plek. 

De opening op woensdagavond 31 mei belooft een groot feest te worden, waarin je je kunt laten verassen en inspireren door een gevarieerd programma in Theater de Veste. Er zullen voorstellingen te zien zijn van Alienated, Tara Reijerkerk en Niek Wagenaar’s Nymphs. In de pauze geven een aantal jonge makers op onverwachte locaties in het theater een korte preview van hun festivalvoorstelling. Na afloop kun je de avond dansend afsluiten op de muziek van DJ JAWGEM. Kaarten bestellen kan via www.delftfringefestival.nl, bij het festivalpaviljoen op de Markt of aan de deur bij de speellocatie.