Tappin-it Collective, de winnaars van de Delft Fringe Festival Publieksprijs in 2021. (Fotograaf: Sjoerd Derine)
Tappin-it Collective, de winnaars van de Delft Fringe Festival Publieksprijs in 2021. (Fotograaf: Sjoerd Derine)

Ticketverkoop Delft Fringe Festival 2022 start 18 april

Algemeen

DELFT - Op maandag 18 april 2022 start de ticketvoorverkoop van de 12e editie van het Delft Fringe Festival. Van 2 t/m 12 juni 2022 presenteren 42 geselecteerde jonge makers zich op 26 unieke locaties in de stad, met een divers en inclusief programma. Er zijn maar liefst 22 exclusieve festival premières! Daarmee is Delft Fringe Festival - na twee jaar online - weer dé opstapplek voor jonge theatermakers op weg naar landelijke bekendheid. 

Tappin-it Collective - première DOEMSDEE
Uiteraard ontbreekt Tappin-it Collective, de publiekswinnaar van 2021 niet. Na het ontvangen van de Nieuwe Makers regeling van Fonds Podiumkunsten begin dit jaar, kozen dansers Robin Lie en Doortje Peters voor een alles-overstijgend thema: het einde der tijden. Laat je overspoelen door deze dansvoorstelling doordrenkt met tap, mime en percussie.
- Première DOEMSDEE, 3 juni, 20:30 uur in het Rietveld Theater.

Skandalisi Dance - première Don’t Let It Worry You Now
De Nederlandse choreograaf Riedon van den Berg is de oprichter van Skandalisi Dance, een dansgezelschap dat samenwerkt met International Master Course, een educatieplatform gevestigd in Jekaterinenburg, Rusland. Riedon woont en werkt zelf ook in Rusland. Voor de première van ‘Don’t Let It Worry You Now’ komt hij samen met Russin Maria Sokolova naar Nederland, als de omstandigheden dat toelaten. Zo niet dan zullen andere dansers zijn choreografie opvoeren in Delft.
- Première Don’t Let It Worry You Now, 3 juni, 19:30 uur in het Rietveld Theater.

Niek Wagenaar - première Nymphs
Houd je jezelf weleens een spiegel voor, of spiegel je je slechts aan de verwachtingen om je heen, vraagt de Amsterdamse choreograaf Niek Wagenaar zich af. Tijdens de première van ‘Nymphs’ gaan vijf dansers op zoek naar vormen om uiting te geven aan hun genderidentiteit. Maar is het wel zo makkelijk om te definiëren wie je bent? Verwikkeld in een web van sociale constructies bewegen de dansers op weg naar verbinding.
- Première Nymphs, 4 juni, 19:30 uur in het Prinsenkwartier.

Kaartverkoop 
Tickets bestel je vanaf 18 april eenvoudig via de website van Delft Fringe Festival. Tijdens het festival zijn er twee kassa’s geopend: Het festivalpaviljoen, het roze Delft Fringe Konijn, midden op de Markt en het Rietveld Theater (Rietveld 49 in Delft). Spontaan aanwaaien bij een voorstelling kan deze festivaleditie ook! Dit jaar kan je ook op de locatie zelf een kaartje kopen. De voorstellingen duren maximaal 30 minuten en kosten € 7,50 per persoon. Wist je dat van elk verkocht kaartje 50% van de waarde naar de artiest gaat? De overige 50% wordt gebruikt voor de organisatie van het festival.