Het Delft Fringe Festival biedt nieuwe professionele makers een plek om te werken aan hun carrière. (Foto: Fred Leeflang)
Het Delft Fringe Festival biedt nieuwe professionele makers een plek om te werken aan hun carrière. (Foto: Fred Leeflang)

Delft Fringe Festival zoekt nieuwe makers

Algemeen

DELFT - Het Delft Fringe Festival geeft in 2024 wederom een podium aan een nieuwe generatie makers. Nieuwe makers vertellen de relevante verhalen van nu en willen het publiek een belangrijke boodschap meegeven. Delft Fringe Festival nodigt deze nieuwe makers uit om zich aan te melden voor de dertiende editie van het festival.

Delft Fringe Festival is één van de belangrijkste en grootste podiumkunstenfestivals voor nieuwe makers in Nederland. De thema’s die de nieuwe generatie podiumkunstenaars aankaart komen vaak voort vanuit een fascinatie of een maatschappelijke noodzaak. Het festival biedt deze nieuwe professionele makers die zich artistiek willen ontwikkelen een plek om te werken aan hun carrière. “Via een open call zijn we op zoek naar nieuwe makers die een kunstvakopleiding hebben gevolgd, daar nog mee bezig zijn of juist autodidact zijn. Alle genres zijn welkom op het festival, van muziek tot musical en van dans tot opera, maar ook cabaret, kleinkunst, multimedia, live-art, spoken word, mime, circus of eigen cross-overs. Makers met voorstellingen voor kinderen en jongeren moedigen we extra aan om zich aan te melden”, aldus artistiek leider Tamara Griffioen.

Begeleiding
In aanloop naar het festival biedt de organisatie extra begeleiding in de ontwikkeling van de talenten. Er wordt een publieksprijs uitgereikt, met veel aandacht tot gevolg. Volgens Christianne Mattijssen, directeur Erfgoed & Kunsten bij het Ministerie van OC&W, is het festival heel belangrijk: “Het is superbelangrijk dat jonge makers hun werk in Delft kunnen laten zien, zeker nu er wat ‘veiliger’ geprogrammeerd lijkt te worden in veel theaters.” Het festival werkt met een open call, wat betekent dat je t/m 31 december 2023 de mogelijkheid hebt om je aan te melden voor het festival van 28 mei t/m 9 juni 2024. Dit is mogelijk via www.delftfringefestival.nl