De maand maart staat bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in het teken van darmkanker.
De maand maart staat bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in het teken van darmkanker.

De darmkankermaand begint aan het eind

Algemeen

DELFT - De maand maart staat bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in het teken van darmkanker. In deze maand geeft het ziekenhuis wekelijks aandacht aan deze vorm van kanker.

Er wordt begonnen met de endeldarm, het laatste stuk van de dikke darm. De darmkankermaand wordt dus begonnen aan het eind! Endeldarmkanker is in Nederland één van de meest voorkomende vormen van kanker. Hoewel sommige patiënten geen symptomen ervaren, zijn er een aantal klachten die op de ziekte kunnen wijzen. Voorbeelden van deze klachten zijn bloedverlies uit de anus, verandering in de stoelgang, bloedarmoede door ijzergebrek of buikpijn. In het Reinier de Graaf ziekenhuis wordt veel aandacht gegeven aan de zorg voor patiënten met endeldarmkanker. Innovaties en wetenschappelijk onderzoek spelen daarbij een belangrijke rol, maar patiënten hebben tijdens het gehele behandeltraject ook een vast aanspreekpunt in het ziekenhuis. Zo kun je als patiënt altijd bij dezelfde persoon terecht voor vragen. 

Wanneer de diagnose endeldarmkanker wordt vastgesteld worden alle mogelijke behandelopties samen met de patiënt besproken. Op dit gebied werkt het Reinier de Graaf samen met andere behandelcentra, waardoor de patiënt altijd de best mogelijke zorg krijgt!