Afbeelding

In beweging met reuma

Algemeen

Heb je een vorm van reuma? Dan is regelmatig bewegen extra belangrijk. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat jouw botten en spieren sterker worden en je gewrichten soepeler blijven. Niet alle beweegactiviteiten zijn geschikt wanneer je reuma hebt, maar er zijn genoeg leuke beweeg- en sportactiviteiten die goed zijn voor mensen met reuma, bijvoorbeeld zwemmen en aquasporten.

Een op de negen mensen in Nederland heeft een vorm van reuma. Iedereen kan reuma krijgen, op elke leeftijd. Reuma is vaak onzichtbaar. Het is aan de buitenkant niet te zien.

Doordat je in het water geen last hebt van zwaartekracht is bewegen gemakkelijker. En dat is precies wat je nodig hebt als je last heb van pijn en stijfheid. Met zwemmen train je veel verschillende spieren, verbeter je jouw uithoudingsvermogen en houd je de gewrichten soepeler. Blijf in beweging en ga voor “zwemmen met reuma”! Samen met ReumaNederland zijn we aan de slag gegaan om alle instructeurs op te leiden tot ‘reumadeskundige in het water’. De instructeurs kunnen professionele begeleiding bieden door middel van variatie in de aquasportlessen. Hierdoor kan iedereen meedoen op zijn eigen niveau.

Voor meer informatie, neem contact op met het Sportfondsenbad Delft 015-2120002 of kijk op de website www.sportfondsenbaddelft.nl