Afbeelding

Fit ouder worden: training in dagelijkse conditie

Algemeen

Met de toename van je leeftijd neemt de kwaliteit van de spieren af. Dat begint al rond je 25e. Hoewel ouder worden een onomkeerbaar proces is, is je conditie dat niet. Door je spieren te blijven gebruiken en zoveel mogelijk fit te blijven kun je blessures of ongelukken door bijvoorbeeld vallen voorkomen. Het is dus van belang om je spieren te blijven trainen en om zo zoveel mogelijk zelfstandig te blijven.
Bij Fys’Optima Delft verzorgt fysiotherapeute Naomi de training Fit Ouder Worden. Deze training is er op gericht om mensen op een laagdrempelige en veilige manier in beweging te laten komen. Tijdens het trainingsprogramma van tien weken train je jouw spieren door het oefenen van gewone, veel terugkerende activiteiten als traplopen, boodschappen doen en iets boven uit een kast pakken. Bij al deze oefeningen krijg je bovendien uitgebreide uitleg van Naomi over wat een gezonde en actieve leefstijl inhoudt en besteedt zij aandacht aan valpreventie.
In onze praktijk voor fysiotherapie zien we veel ouderen. Hun meest voorkomende klachten zijn gewrichtspijnen mogelijk door slijtage. Wanneer er daadwerkelijk klachten zijn vallen deze behandelingen vaak binnen de aanvullende verzekering. De training Ouder Fit is een preventief beweegprogramma. Deze wordt niet vergoed maar dient u zelf te betalen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.fysoptimadelft.nl of bel 015-2565900