Bij het jubileum van Muziekmakerij 't Zootje liep Leo Quack volkszanger Alex tegen het lijf. Een bossie rooie rozen had hij niet bij zich, maar tijd voor een mooie foto was er zeker wel. (foto: Koos Bommelé)
Bij het jubileum van Muziekmakerij 't Zootje liep Leo Quack volkszanger Alex tegen het lijf. Een bossie rooie rozen had hij niet bij zich, maar tijd voor een mooie foto was er zeker wel. (foto: Koos Bommelé)

Bij nacht en ontij met Leo Quack

Algemeen

Om te beginnen hebben we een heerlijke herfstvakantie gehad. We hadden iets te vieren en daarom zijn we met de kinderen en kleinkinderen een week naar Gran Canaria geweest. Wat een rijkdom om zo een week lang met zijn allen bij elkaar te zijn en te kunnen genieten van de kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen. Helaas hebben we wel de Oktoberfesten in de stad moeten missen, maar die waren zonder de Nachtburgemeester ook zeer succesvol, heb ik begrepen.
Een stuk verdrietiger was het op de begrafenis van Jurgen van Dorp. Op Iepenhof werd wel duidelijk dat er een heel bijzonder mens is heengegaan. Wat was er veel belangstelling en hoe had hij zijn afscheid uiteindelijk zelf geregisseerd. Het was een indrukwekkende bijeenkomst en het werd wel duidelijk dat hij ontzettend gemist zal worden. Hopelijk geeft dat de nabestaanden de kracht om verder te gaan.

Halloween
Een dag later ben ik met de Hoffotograaf op Halloweentocht geweest in de stad. We zijn in Tanthof, de Wippolder en de Schoemakerplantage geweest. Bijzonder om te zien hoe dit fenomeen het afgelopen decennium vanuit de Verenigde Staten is over komen waaien en hoeveel energie de mensen er hier in steken. Koos’ foto’s zijn terug te vinden in het fotoboek van deze krant. We sloten de avond af in het Cultuurlab, waar Holland weer prachtig meezong met Hazes. De zaal was afgeladen vol en de sfeer zat er weer goed in.
Voor een goede sfeer kunt u in de komende maanden ook weer terecht bij het Hampshire Hotel, De Koperen Kat, De Waag en het Arsenaal, waar iedere zondagmiddag weer bandjes optreden. U hoeft zich dus niet te vervelen.
Verder zijn we afgelopen zondag naar Den Hoorn geweest, waar aan de Hoornsekade een beeld van een soort polsstokhoogspringer werd onthuld ter hoogte van de Dijkshoornseweg. Het is gebaseerd op een legende, waarbij, door het drukke verkeer, voetgangers op deze manier de vaart overstaken om in Schipluiden te komen. Natuurlijk hadden de Maxima’s hier weer geweldige teksten bij geschreven. We misten hierdoor de Delftse Pubquiz in Theater de Veste, maar ik begreep dat die zeker voor herhaling vatbaar was.

Terrassenbeleid
Ten slotte ook wat kritische noten. Het terrassenbeleid voor de stad is gepubliceerd en hierbij is naar mijn mening te weinig rekening gehoud met de horecaondernemers en te veel met het stadsgezicht. Een windscherm plaatsen mag al niet meer. Het wordt op deze manier wel erg lastig om als ondernemer je hoofd boven water te houden. Ook staan de verkiezingen voor de deur. De beloften zijn groot, maar het is de vraag wat hiervan wordt waargemaakt. Ze willen met miljarden smijten. Jammer dat je, als je hard gewerkt hebt en een centje verdiend hebt, dit uit je zak getimmerd wordt en aan de andere kant over de balk wordt gesmeten. Maar we zullen zien hoe het loopt, de 22e.
Tot slot is het zaterdag weer de elfde van de elfde, een belangrijke datum in het Kabbelgat en meert de Sint dit jaar wel erg laat aan in onze prachtige stad. De animo en blijdschap bij de kinderen zullen er echter niet minder om zijn.