Dennis van Leeuwen zal zich de komende tijd inzetten om inwoners van Delft te inspireren om ook duurzamer en klimaatvriendelijker te gaan leven.
Dennis van Leeuwen zal zich de komende tijd inzetten om inwoners van Delft te inspireren om ook duurzamer en klimaatvriendelijker te gaan leven.

Klimaatburgemeesters van de gemeente Delft bekend!

Algemeen

DELFT - Gisteren maakte het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de Klimaatburgemeesters van de gemeente Delft bekend. Claudia Hofemann, Dennis van Leeuwen en Esther Bliek gaan zich de komende tijd inzetten om inwoners van Delft te inspireren om ook duurzamer en klimaatvriendelijker te gaan leven.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) zocht ook dit jaar voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Een Klimaatburgemeester is een inspiratie voor de wijk, vereniging of collega’s. Iemand die zelf klimaat bewuster wil leven en zich inzet om ook anderen te inspireren mee te doen. Klimaatburgemeester Claudia is enthousiast: “Samen aan de slag met energie. Ik zet me in voor een inclusieve energietransitie, een transitie waar iedereen de kans krijgt om zelf duurzame energie op te wekken en waarbij niemand in de kou blijft staan.” 

Uiteindelijk gaan 245 Klimaatburgemeesters in 156 gemeenten aan de slag om klimaatverandering onder de aandacht te brengen en klimaatactiviteiten te organiseren. Ook Dennis heeft er zin in: “Ik ben Klimaatburgemeester om anderen te laten zien dat vele kleine stapjes niet moeilijk zijn, en dat juist die stapjes echt bijdragen aan de broodnodige verandering.” Als laatste laat ook Esther weten klaar te zijn voor haar taak als Klimaatburgemeester: “Ik ben Klimaatburgemeester omdat ik het groenste in mezelf en mijn medeburgers naar boven wil halen en ik hier mijn aanstekelijke enthousiasme graag voor inzet.” 

Tijdens de Nationale Klimaatweek van 30 oktober t/m 5 november vestigen we de aandacht op duurzame, klimaatbewuste initiatieven die worden georganiseerd door inwoners, bedrijven en gemeentes. Gedurende deze week worden er vele activiteiten in het hele land georganiseerd om aandacht te vragen voor het klimaat. Kijk voor meer informatie op www.nkw2023.nl

 

Claudia Hofemann zal zich de komende tijd inzetten om inwoners van Delft te inspireren om ook duurzamer en klimaatvriendelijker te gaan leven.
Esther Bliek zal zich de komende tijd inzetten om inwoners van Delft te inspireren om ook duurzamer en klimaatvriendelijker te gaan leven.