Dde nieuwbouw van het sportcomplex van SV Wippolder. (Foto: PR)
Dde nieuwbouw van het sportcomplex van SV Wippolder. (Foto: PR)

Kunz bezig met ambitieus nieuwbouwproject in de binnenstad

Algemeen

DELFT – Bouwen is een vak dat Bouwbedrijf G.G. Kunz al meer dan 100 jaar onder de knie heeft. Iets heel nieuws bedenken, of juist van iets ouds, iets nieuws en moois maken. Met name dat laatste is een echte specialiteit van Kunz, maar de focus richt zich tegenwoordig meer op nieuwe dingen bedenken. 

“De laatste jaren zijn we met wat grotere projecten bezig”, vertelt George Kunz, de derde generatie eigenaar van het gelijknamige (familie)bouwbedrijf. “Hoewel we dit in het verleden ook geregeld hebben gedaan, was daar vanaf de bouwcrises in het vorige decennium een beetje de klad in gekomen, waardoor we ons wat meer gingen richten op kleinere verbouw- en renovatie­/restauratieprojecten. Dat was gelukkig ook mogelijk, omdat wij altijd al uitstekende medewerkers in dienst hebben gehad, die flexibel zijn en ieder bouwproject aankunnen. In een verder verleden hebben wij echter ook geregeld grotere ontwikkelingen en bouwprojecten uitgevoerd, zoals de 22 bedrijfspanden, waaronder ons eigen bedrijfspand, hier op Schieoevers aan de Ampèreweg, of de nieuwbouw van het sportcomplex van SV Wippolder.”

Transformatie
Sinds een aantal jaar is Kunz weer meer bezig met transformatieprojecten en nieuwbouw voor verschillende opdrachtgevers. Zo werd recentelijk een oude vervallen wolfabriek aan de Buitenwatersloot verbouwd tot een grote, luxe boven- en benedenwoning; op de zolderverdieping van een groot monumentaal pand in de Delftse binnenstad werden zes luxe studio’s gecreëerd, en een oud schoolgebouw in de Schilderswijk in Den Haag werd getransformeerd tot een appartementencomplex met elf appartementen. “Momenteel zijn we bijvoorbeeld bezig met de bouw van een vrijstaande woning in de wijk Wippolder.“

Amnitieus plan
“We hebben inmiddels zelf ook een ambitieus plan om een oud bedrijfsterrein in de binnenstad van Delft te gaan ontwikkelen. Het is de bedoeling om een soort hofje te creëren met vijf luxe stadswoningen. Door het afgesloten karakter van het terrein krijgen de eigenaren naast een grote -, mooie – en moderne energiezuinige woning, ook een eigen gezamenlijke toegangsweg en eigen parkeergelegenheid.” Kunz verwacht dat er, ondanks de recente dip in de huizenmarkt, voldoende animo is: “In dit stadium hebben we daarom bijvoorbeeld geregeld overleg met Hof van Delft Makelaardij, omdat zij uiteindelijk ook het verkooptraject gaan begeleiden.” Bouwbedrijf Kunz focust zich met dit soort projecten dus weer meer op nieuwbouw en (her)ontwikkeling. “25 jaar geleden, heb ik in de voorbereiding van de ontwikkeling van de panden aan de Ampèreweg bijna alles zelf gedaan, maar met de huidige hoeveelheid regelgeving gaat me dat in ieder geval niet meer lukken. Samenwerking met diverse andere partijen zal nu noodzakelijk zijn, maar dat zie ik met vertrouwen tegemoet.”