De talenten van het bedrijf komen pas ècht goed tot uiting bij de wat ingewikkelder, specialistische projecten.
De talenten van het bedrijf komen pas ècht goed tot uiting bij de wat ingewikkelder, specialistische projecten. (Foto: )

"Wij zijn met hele mooie projecten bezig"

  kijk op de wijk

DELFT - Bouwbedrijf G.G. Kunz BV bestaat al meer dan 100 jaar. Een eeuw kennis en bouwervaring.

George Kunz geeft leiding aan het bouwbedrijf dat zijn familienaam draagt en inmiddels meer dan 100 jaar bestaat. Het beschikt over zeer ervaren vaklui met oog voor detail en gaat geen bouwtechnische uitdaging uit de weg.

Bijzonder
De projecten die Kunz en zijn medewerkers onder handen nemen, mag je rustig als bijzonder betitelen. Natuurlijk draait bouwbedrijf G.G. Kunz haar hand niet om voor een nieuwbouwproject, maar de talenten van het bedrijf komen pas ècht goed tot uiting bij de wat ingewikkelder, specialistische projecten. "Dat zijn vaak gecompliceerde projecten waar veel disciplines bij betrokken zijn."
De focus van het bedrijf ligt inmiddels steeds vaker op transformaties van met name historische panden. Als voorbeelden noemt Kunz de transformatie van een oorspronkelijk oud schoolgebouw naar een wooncomplex met 11 appartementen en de realisatie van 10 appartementen in een ooit oude schuilkerk (Rijksmonument).

Volop werk
Gelukkig is de bouw in zijn geheel sterk aangetrokken en is er volop werk voorhanden. "Wij mogen ons gelukkig prijzen met een volle agenda, maar vooral ook met een aantal hele mooie projecten. Binnenkort gaan we bijvoorbeeld volop aan de slag in een in de binnenstad gelegen rijksmonument voor de realisatie van ca. 6 kleinere appartementen en in een groot oud bedrijfspand aan de rand van de binnenstad, waarin 2 zeer grote en super aangeklede appartementen/woningen met tuin en eigen parkeergelegenheid worden gerealiseerd." Dit soort projecten vraagt om goede structurele kennis maar ook een flexibele blik, want bij zo'n verbouwing duiken steeds onvoorziene zaken op: "Juist omdat wij veel ervaring met dergelijke projecten hebben, zijn wij goed in het bedenken van oplossingen voor onverwachte situaties. Voor een project als dit moet je breder kijken en vooruit kunnen denken, want je moet met veel verschillende factoren rekening houden." "Bijkomend voordeel is dat wij, indien nodig, vele houten, in de bouw benodigde, onderdelen zelf kunnen produceren in onze werkplaats aan de Ampèreweg. Dat varieert van ramen en kozijnen tot hele prefab-elementen. Maar wij houden ons ook af en toe bezig met kleinere, maar wel bijzondere meubel-elementen, zoals recentelijk enkele aparte tafelbladen met bijpassende frames". Al met al ziet de toekomst er voor het bedrijf rooskleurig uit.

 

 

Meer berichten
 
CustomHtml_1