Het Beroepenfeest is niet alleen leerzaam, ook gewoon leuk!
Het Beroepenfeest is niet alleen leerzaam, ook gewoon leuk! Foto: KOOS BOMMELE

Delft On Stage: Met 200 beroepsbeoefenaren baanperspectief bieden

advertenties

Delft - (Bijna) alle voorbereidingen zijn getroffen voor de nieuwe editie van Delft on Stage. Op 12 maart vindt in Sporthal Buitenhof het Beroepenfeest plaats, waar zo'n 1000 Delftse vmbo-leerlingen kennis maken met ruim 200 beroepsbeoefenaren.

"Er hebben zich meer dan 200 verschillende beroepsbeoefenaren aangemeld", vertelt een blije On Stage projectleider Judith van Beek. "Van makelaar tot machinewerker, van lasser tot lifestylecoach en barbier tot brandweerman/vrouw. We hebben echt van alles in huis. Van beroepen die iedereen verwacht tot onverwachte pareltjes, zoals Stalhouderij Delftse Hout, bekend van de Paardentram, Verba produktie (entertainment) en een architect van cepezed. Ook zogenaamde hoogopgeleide branches kunnen (v)mbo'ers gebruiken! Zo kunnen we de leerlingen van de vijf deelnemende scholen weer heel veel baanperspectief bieden." Want dat is één van de belangrijkste doelstellingen van het Beroepenfeest: laten zien wat er allemaal mogelijk is na het vmbo. De leerlingen kunnen met de beroepsbeoefenaren een afspraak maken voor een 'kijkje in de keuken' op de Doe Dag op 26 maart. "Zo kunnen ze zien wat een beroep inhoudt en daardoor een betere beroepskeuze maken", aldus Judith.

Vrolijke bedoening
Maar het moet ook een feestje zijn. Daarom is het op het Beroepenfeest in Sporthal Buitenhof altijd een kleurrijke en vrolijke bedoening, waarbij de leerlingen op de 'rode loper' met applaus begroet worden en verwelkomd worden door bekende Delftse personen. Zo wordt de eerste On Stage ronde geopend door Yuri Verbeek, chef-kok en eigenaar van De Kokkerie in Delft, auteur van verschillende kookboeken en columnist. Schilder Mike Verweij vertelt de jongeren in de tweede ronde over hoe hij ondernemer is geworden en tijdens de derde ronde worden de leerlingen toegesproken door wethouder Wendy Renzen-van Leeuwen van Gemeente Midden-Delfland. Het beroepenfeest wordt afgesloten door Hatte van der Woude, de Delftse wethouder van Onderwijs en ambassadeur van Delft On Stage, vergezeld door Rowdy Lagraauw, locatiedirecteur van het Stanislas College Krakeelpolderweg,