<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto:

Nationale Actiedag voor Sulawesi

  advertenties

Er komt een Nationale Actiedag voor het getroffen Sulawesi. Op woensdag 10/10 besteden verschillende radiozenders en televisieprogramma's de hele dag aandacht aan de ramp die het Indonesische eiland trof. Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor de Nationale Actie van Giro555 voor de slachtoffers op Sulawesi.

Om 12.00 uur is de aftrap van de Actiedag in Beeld en Geluid in Hilversum. De radiozenders Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5 en FunX besteden de hele dag aandacht aan de ramp. Een belpanel met bekende en minder bekende Nederlanders zit belangeloos klaar om telefoontjes van donateurs te beantwoorden. Publiek is welkom vanaf 12.00 uur. Het voorlopige eindbedrag zal die avond in Pauw bekend gemaakt worden. Nadere informatie over de verdere invulling van de actiedag op radio en televisie volgt.
Shula Rijxman, voorzitter Raad van Bestuur NPO: "De schade die de aardbeving en tsunami op Sulawesi hebben veroorzaakt is enorm en deze ramp verdient alle aandacht. Noodhulp is hard nodig en daarom zullen alle NPO-radiozenders en televisienetten woensdag verslag doen van de actie van Giro 555. Hiermee kunnen we ons publiek informeren en hopelijk motiveren om geld over te maken op Giro 555." Marinus Verweij, Actievoorzitter Giro555: "Wij zijn ontzettend blij met deze steun van de NPO en alle andere initiatieven van bedrijven en particulieren in het land. Het is hartverwarmend om te zien dat er zoveel betrokkenheid bij de slachtoffers op Sulawesi is."

Tsunami
Op vrijdag 28 september werd in de namiddag Sulawesi getroffen door een serie aardbevingen, de zwaarste met een kracht van 7.5 op de schaal van Richter. De beving veroorzaakte een tsunami (vloedgolf) door een aardverschuiving op de bodem van de oceaan. De tsunami met golven tot wel 6 meter hoog, verwoestte in Noordwest-Sulawesi Palu-City en haar achterland, en het noordwestelijke kustgebied van Donggala.
Het aantal dodelijke slachtoffers is opgelopen naar 1581, ruim 2500 mensen zijn ernstig gewond en tot nu toe is bekend dat 66.000 huizen zijn verwoest. Het gebied is nog steeds moeilijk begaanbaar. Het blijft een uitdaging om de totale omvang van de ramp in kaart brengen.
Lokale hulpverleners van de organisaties achter Giro555 zijn in het getroffen gebied en bieden hulp. De schade is nog niet in alle gebieden in kaart gebracht. Bijna duizend dorpen hebben grote schade opgelopen. 50.000 zijn ontheemd en 191.000 mensen, waaronder een kwart kinderen, hebben dringend humanitaire hulp nodig. Geef voor drinkwater, medicijnen en onderdak.Dat kan heel gemakkelijk met bijvoorbeeld Tikkie. Met Tikkie stuur je een betaalverzoek via WhatsApp. In dit appje zit een link, waarmee jouw vrienden je direct kunnen terugbetalen. Bovendien worden er geen transactiekosten berekend.Met één druk op de knop doneer je een bedrag aan Giro555. De gelden gaan rechtstreeks naar de IBAN Giro555 (NL08 INGB 0000 0005 55). Tikkie maakt gebruik van iDEAL. Het gebruik ervan is voor u gratis en veilig. Van uw donatie gaat 15 cent transactie kosten af. Tikkie voldoet aan alle gestelde veiligheidseisen voor online bankieren. Het is dus veilig om Tikkie te gebruiken.

Natuurlijk kun je ook zelf in actie komen voor Sulawesi. Dat kan al heel simpel via social media. Je kunt ook posters, banners, foto's, logo's en ander materiaal van Giro555, etc. downloaden van www. giro555.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vandaag zijn de Europese Parlementsverkiezingen 2019. Heeft u ook gestemd?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>