De bewegwijzering bij de waltoren leidt tot hoofdbrekens
De bewegwijzering bij de waltoren leidt tot hoofdbrekens Foto: René van der Krogt

Wat ik zeggen wil...

Algemeen

Omrijden van bussen
Bus 62 en 37 stoppen niet bij het Componistenpad vanwege de vernieuwing van de Westlandseweg. Nu rijden ze over de Krakeelpolderweg en de Buitenwatersloot. Het was misschien beter geweest als de bussen ter compensatie door de Aletta Jacobsstraat zouden rijden in plaats van de Buitenwatersloot. Op de Buitenwatersloot is bovendien geen halteplaats, wel een verkeerslicht waarvoor gestopt moet worden door de bus. De Aletta Jacobsstraat heeft een bushalte, waar een flat is voor oudere mensen en geen verkeerslicht waar voor gestopt moet worden. Tegelijkertijd was dit dan een compensatie geweest voor het verwijderen van de halte Componistenpad.

Gertrud, 82 jaar

Bomenkap binnentuin
Hoe nu verder met Jesse en Femke?

Onlangs stond in deze krant een bericht over de kap van twee oude bomen in de historische binnentuin van Oude Delft 233. Deze bomen moeten worden gekapt, omdat volgens de wethouder op grond van de regels er 6 dan wel 5 parkeerplaatsen in deze binnentuin moeten worden gerealiseerd. Bij een aantal van 'slechts' 4 parkeerplaatsen zouden deze bomen, Jesse en Femke, niet gekapt hoeven te worden. Als Vereniging hebben we gebruik gemaakt van het spreekrecht tijdens de commissievergadering van de commissie Ruimte, Verkeer en Wonen. Na afloop werden de commissieleden uitgenodigd om te komen kijken. Daar werd massaal gehoor aan gegeven. We waren verheugd. Er werd ter plekke ook een concrete afspraak gemaakt, de commissieleden zouden ons steunen door een motie in te dienen. In deze motie stond onder meer het verzoek aan de wethouder om de kap van Jesse en Femke voorlopig on hold te zetten en met alle partijen in gesprek te gaan. De motie heeft het niet gehaald, omdat GroenLinks (de partij van het groen) en Stip zich hebben teruggetrokken.

Wij kunnen niet uitleggen waarom Jesse en Femke voor 1 parkeerplaats gekapt moeten worden. De gemeente blijkbaar wel of zoals de wethouder het min of meer verwoordde: "Regels zijn regels en als daar twee bomen voor moeten worden gekapt, dan is dat jammer." Ongelooflijk!

Petra van de Ven, voorzitter van de Vereniging tot behoud leefkwaliteit Roode Leeuwpoort

Bewegwijzering Phoenixstraat
Het is duidelijk een hindernisbaan om de parkeergarage te bereiken. Na circa 5 meter op dit doodlopende pad moet je een halve meter klimmen om op de trambaan te komen, vervolgens oversteken en dan kom je voor de gracht te staan. Dit zal toch niet de bedoeling zijn van bewegwijzering naar de parkeergarage!

René van der Krogt