Bij World Art Delft is komende tijd weer veel bijzondere kunst te bewonderen.
Bij World Art Delft is komende tijd weer veel bijzondere kunst te bewonderen.

De zomer bij Land Art Delft en World Art Delft

cultuur

DELFT - Bij World Art Delft aan de Rotterdamseweg 205 wordt zondag 10 juli de nieuwe tentoonstelling 'Indische Zomers' geopend door Bert Paasman.

Jan Radersma en Carola Eijsenring zijn respectievelijk beeldend kunstenaar en dichter, die hun roots duidelijk in het voormalig Nederlands-Indië hebben. Hoewel ze met hun leven en hun werk verankerd zijn in Nederland, is soms nog iets te merken van hun cultureel diverse achtergrond. In deze tentoonstelling gaan ze met elkaar in dialoog en laten een tastbare spiegeling zien in de sfeer van Indische zomers. In woord en beeld.

Vanaf 9 juli zijn er verschillende kunstenaars aanwezig voor het symposium 2016. Onder andere Kartika Affandi en Eddi Prabandono uit Indonesië - bekend van zijn prachtige installatie op de Biënnale van Venetië 2015, Kouji Ohno en Toshitaka Nishizawa uit Japan, Roel Teeuwen, Els Otten en Simone Ten Bosch uit Nederland en Sarantis Gagas uit Griekenland. Zij zullen bij Land Art Delft twee weken lang te gast zijn om te kunnen werken aan hun kunstwerk. Wanneer de kunstwerken gereed zijn, zullen die een vaste plek krijgen binnen de collectie van Land Art Delft. De collectie bevat inmiddels zeventig kunstwerken waarvan een groot aantal werken van Joost Barbiers. De granieten beelden zijn in de buiten- en binnenring van Land Art Delft te bezichtigen. In de buitenring kan dat dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang. In de binnenring dagelijks van 09.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het beeldenpark is gratis toegankelijk.
Zie voor meer info www.worldartdelft.nl en www.landartdelft.nl.