Prof. dr. Frans Grijzenhout, hoogleraar Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.
Prof. dr. Frans Grijzenhout, hoogleraar Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Achtergrond en verdieping in Museum Prinsenhof Delft

cultuur

De komende tijd staan er weer een aantal bijzondere activiteiten op het programma bij Museum Prinsenhof Delft. De lezing 'De wegen van Vermeer' sluit bijvoorbeeld aan bij de huidige tentoonstelling Vermeer komt thuis, maar er wordt tijdens een seminar ook al vooruit gekeken naar een tentoonstelling in 2017.

In aanloop naar de tentoonstelling Machtig porselein, schatten uit de Verboden Stad (voorjaar 2017), organiseert Museum Prinsenhof Delft op zondag 29 mei van 14.00 uur tot 18.00 uur de seminar 'Porseleinschatten uit de Verboden Stad', over keizerlijk porselein.
Bij deze tentoonstelling zullen archeologische objecten, die zijn opgegraven in de keizerlijke porseleinovens van Jingdezhen in China centraal staan. Kern van de expositie is een selectie van 120 unieke objecten van keizerlijk porselein uit de 11de tot de 15de eeuw. Tijdens het seminar zal vooruit worden geblikt naar de achtergronden van dit keizerlijke materiaal. Kosten bedragen 30 euro per persoon. Zie voor meer informatie over het programma en aanmelden de website www.prinsenhof-delft.nl.

Lezing 'De wegen van Vermeer'
Eind vorig jaar was het wereldnieuws: prof. dr. Frans Grijzenhout, hoogleraar Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, heeft ontdekt dat Het straatje van Johannes Vermeer gebaseerd is op de Delftse Vlamingstraat. De tentoonstelling Vermeer komt thuis in Museum Prinsenhof Delft is inmiddels al door duizenden mensen bezocht.
Op dinsdag 31 mei vertelt Frans Grijzenhout hoe hij bij zijn onderzoek naar Het straatje van Vermeer te werk is gegaan. Daarnaast buigt hij zich over de vraag hoe de schilder Johannes Vermeer zich verhield tot specifieke plekken in het Delft van zijn tijd. Daarbij komen ook enkele alternatieve locaties voor Het straatje aan de orde.

Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Deur open: 19.00 uur
Kosten: 5 euro, inclusief koffie/thee
Locatie: Van der Mandelezaal, ingang Museum Prinsenhof Delft
Aanmelden via
reservering-prinsenhof@delft.nl