Bij World Art Delft en Land Art Delft zijn bijzondere werken te zien.
Bij World Art Delft en Land Art Delft zijn bijzondere werken te zien.

Het licht op Vermeer tentoonstelling bij World Art Delft (WAD)

cultuur

In de Galerie van World Art Delft is de tentoonstelling "het Licht op Vermeer" te zien. Met werken van Horiki Katsutomi, Giovanni Dalessi, Donnie Gerhardus, Kees de Kort, Hanneke Gommers, Dodog Soeseno en Frank Eerhart.

Deze tentoonstelling is een hommage aan Vermeer en is een van de vele projecten die georganiseerd is naar aanleiding van het succesvolle project van Museum Prinsenhof: 'Vermeer komt thuis'. Verschillende kunstenaars hebben hun visie weergegeven, verschillend van poëtisch tot realistisch en alles wat hier tussen ligt. Ieder op z'n eigen bijzondere wijze.

Joost Barbiers
Joost Barbiers is een graag geziene kunstenaar/vriend bij Land Art Delft. Zijn beelden zijn vanaf zondag 19 juni vrij toegankelijk te bezichtigen in de overzicht tentoonstelling die LAD speciaal voor Joost organiseert. Joost heeft veel ervaring opgedaan in zijn verschillende werkreizen naar Zimbabwe het eiland Brac, Carara en Bretagne, waar hij voor een belangrijk deel zijn materialen vandaan haalde. Op zich is dat al een verhaal apart, met zijn vriend/collega kunstenaar Rob Schreefel reed hij naar Bretagne, waar hij op zoek ging naar de granieten stenen die bij de boeren in het land in de weg lagen. Boer blij en Joost en Rob hadden weer materiaal. Graniet is een harde steensoort, maar Joost hield ervan om hiermee te werken. Om te vormen naar zijn inzicht. De gletsjers die de stenen normaal gesproken hun vorm geven doen daar eeuwen over. Joost moest dat in een veel korter tijdsbestek klaarspelen. Graniet geeft je niet veel ruimte om plotseling van idee te veranderen. 'Je hebt', zegt Barbiers, 'tenslotte zoveel tijd, je mag best denken. Vanuit dat denken evolueert wat je maakt'. De beelden in het park aan de Rotterdamseweg zijn vrij toegankelijk. Bij de beelden staan borden met de titel en het jaartal. In de Galerie is een routebeschrijving van de overige werken die in het park staan te verkrijgen. Ook is de route met een speciale audiotour te bekijken via een gratis app.

Land Art Delft en World Art Delft
Rotterdamseweg 205, Delft
www.landartdelft.nl
www.worldartdelft.nl