<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
"Mensen maken het zichzelf moeilijke dan nodig", denkt Björnd Arendse. (Foto: Vincent Basler)
"Mensen maken het zichzelf moeilijke dan nodig", denkt Björnd Arendse. (Foto: Vincent Basler) (Foto: Vincent Basler)

"Onze taak is rust creëren"

  wonen

DELFT - "Ja, er heerst nog steeds gekte op de huizenmarkt", zegt Björnd Arendse van Björnd Makelaardij. "Nee, je hoeft je daardoor niet te laten meeslepen."

Wie op zoek is naar een nieuw huis kan de moed in de schoenen zinken; beperkt aanbod, veel vraag en lage hypotheekrente, Dat betekent hoge prijzen en dringen voor een plekje. "In een deel van de woningmarkt is het zeker dringen", beaamt Björnd. In de prijsklasse tot 4,5 ton, of als het om starterswoningen gaat, is het geen uitzondering dat je binnen een week na het plaatsen van het huis twintig tot dertig bezichtigingen kunt plannen." Om te voorkomen dat het principe 'wie het eerst komt, die het eerst maalt' de markt te veel gaat bepalen, organiseren veel makelaars tegenwoordig Open Huis, zodat veel mensen de kans krijgen het pand te bezichtigen en een bod te doen. "Dat is niet alleen eerlijker, het biedt ook ruimte om beter zaken te doen."

Moeilijk maken
Een hectische markt. En tegelijkertijd ook veel onzekerheid. Want hoe gaat het aanbod in de toekomst zijn? Wat als er weer een crisis komt? Er zijn zoveel factoren die invloed hebben op de woningmarkt, dat je als potentieel huizenkoper er dol van kunt worden. "En tot mijn verbazing zijn er dan ook nog mensen die alles zelf willen doen", verbaast Björnd zich. "Zelfs als het gaat om relatief dure huizen." Daarmee maken die mensen het zich echter moeilijker dan nodig is, denkt de makelaar. "Juist in zo'n hectische wereld kan het inschakelen van een aankoopmakelaar verschil maken: je vergroot je kansen. En ja, het is ook soms mogelijk iets van de prijs af te krijgen. De grootste meerwaarde van ons inschakelen is dat je daardoor de rust creëert om een goede afweging te maken. Een goede makelaar geeft rust in de tent door uitleg van de situatie, bestudering van alle stukken en inschatting van de juiste prijs."

Wat doet een aankoop makelaar dan?
Juist als het hectisch is, is het belangrijk tijd en rust te hebben en een goede afweging te maken, betoogt Björnd: "Wie zich onder druk gezet voelt, hetzij door tijd, hetzij door andere factoren, kan beslissingen nemen die hij of zij later betreurt. Voor ons is de huizenmarkt echter ons werk. Geen emotionele aangelegenheid. En we kénnen die wereld en die markt. Ik kan een woning op zijn waarde schatten. Ik weet wat er aan vergelijkbaars te vinden is. Wat je met een woning kan en wat eventuele alternatieven zijn. Bovendien kunnen we door die professionele afstand scherp in de gaten houden of de woning echt voldoet aan wat de klant in eerste instantie ook aan wensen en eisen gesteld heeft. Indien nodig kunnen we je dan even 'stilzetten'. Even evalueren, denkpatronen analyseren, in plaats van achter elkaar doortollen. Rust maakt echt betere keuzes. Dit zijn dan ook gesprekken die we veel voeren."

Feedback
Uit de feedback die Björnd en zijn team van klanten krijgen kunnen zij concluderen dat het juist deze factoren zijn die klanten in hen waarderen. "En andersom: dat maakt ons vak ook zo leuk. De psychologische kant, en het omgaan met mensen. Hun wensen op een rij krijgen en daar dan voor gaan knokken." Dat betekent dat het team van Björnd veel tijd steekt in het leren kennen van de klant (en andersom) en van hun wensen. Want er moet wel vertrouwen zijn in elkaar. Je bent bezig, niet alleen met veel geld, maar vooral ook met levenswensen van klanten. En dat is waar we uiteindelijk aan willen bijdragen. Aan dat wat mensen graag willen in het leven!" Benieuwd of Björnd Makelaardij bij u past? Kom dan gerust eens langs aan de Oude Delft 103 (hoek Binnenwatersloot) of kijk alvast op www.bjornd.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>