<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De nieuwe Opel Astra
De nieuwe Opel Astra

Nieuw: de Opel Astra - lichtgewicht design

Nieuwe, efficiënte motoren en transmissies. De Opel Astra vormt hét voorbeeld op het gebied van efficiëntie en uitstoot.

De nieuwste versie stoot in vergelijking met de voorgaande versie tot 19 procent minder CO2 uit. De belangrijkste kenmerken van de nieuwe Opel Astra zijn een lichtgewicht design, met 200 kilogram minder in totaal. Een design met technologie die normaliter in alleen in hogere segmenten verkrijgbaar is.

Motorisatie
Opel zet het succes voort met de introductie van nieuwe, efficiënte benzine- en dieselmotoren. De motoren van 1,2- tot 1,5-liter leveren vermogens van 77 kW (105 pk) tot 107 kW (145 pk). De driecilinder-motoren hebben een tegengesteld draaiende balansas om vibraties te elimineren. De motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en afhankelijk van de motorisering optioneel leverbaar met een nieuwe 9-traps automaat. Het onderstel is verbeterd dankzij de toepassing van nieuwe schokdempers voor meer comfort. Het optionele sportonderstel komt met stijvere dempers, een directer besturing en een Watt-link achterwielophanging. Bij de ontwikkeling van de nieuwe Astra heeft de fabrikant zich vooral gefocust op het verlagen van het brandstofverbruik en de uitstoot. Dankzij de nieuwe generatie motoren en transmissies is de CO2-emissie tot 19 procent gedaald. Daardoor dalen ook de gebruikskosten, wat een groot voordeel is voor de klanten. De nieuwe Opel Astra behoort tot de top van het segment.

Innovatieve technologie
Dankzij innovatieve technologie, zoals een benzinepartikelfilter (GPF) en selectieve katalytische reductie (SCR) voldoet de Astra aan de Euro 6d-emissienorm. Deze strikte emissiestandaard zal gelden voor alle nieuwe registraties vanaf 2021. De volledig uit aluminium opgetrokken benzine- en dieselmotoren zijn standaard voorzien van een start-stopsysteem. De nieuwe benzine- en dieselmotoren onderscheiden zich door hun uitzonderlijke efficiëncy en levendige karakter. De handgeschakelde zesversnellingsbak, CVT-automaat met zeven voorgeprogrammeerde 'versnellingen' en nieuwe 9-traps automaat spelen ook een belangrijke rol in het lage verbruik. Een directe reactie op het gaspedaal is typerend voor de benzinemotoren van Opel. Binnen 1,5 seconde is bij 1.500 toeren per minuut (tpm) 90 procent van het maximale koppel beschikbaar.

Exterieur
De Opel Astra valt op met zijn nieuwe grille met een 3D-effect. Heel nieuw is de mogelijkheid van een verwarmbare voorruit. Die maakt rijden onder winterse omstandigheden een stuk veiliger. Nagenoeg onzichtbare draden in de voorruit zorgen ervoor dat die in winterse omstandigheden niet beslaat.

Nieuwigheden
De nieuwe Opel Astra is van diverse innovaties voorzien die normaliter voorbehouden zijn aan modellen in hogere segmenten. Een voorbeeld is de IntelliLux LED Matrix-verlichting. Ook de adaptieve cruise control, automatische afstandsaanduiding tot de voorganger, botswaarschuwing met automatische noodremfunctie, verkeersbordenherkenning en rijstrookassistent zijn toonaangevend. Ook leverbaar met AGR-gecertificeerde ergonomische voorstoelen met ventilatie- en massagefunctie.

Motorhuis Delft
www.motorhuis.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>