Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé

Hemd van het Lijf: Luc Cataldi

vaste rubrieken

Luc Cataldi (26) is fotograaf en Instagrammer. Sinds kort schiet hij ook foto's vanuit de lucht, met zijn drone.

Waarom wil je hier op de foto?
"De Boterbrug is een mooie en zeer herkenbare brug waar ik zelf ook een hele gave foto van gemaakt heb."

Hoe ontdekte jij jouw creatieve kant?
"Vroeger tekende ik al veel en was ik veel bezig met het ontwerpen van flyers, posters en logo’s. Later is dit uitgegroeid tot websites, complete huisstijlen en fotografie."

Wanneer begon die fotografie?
"Ik heb fotografie altijd gezien als hobby. Drie jaar terug ben ik professioneel aan de slag gegaan."

Waar komt die interesse vandaan?
"Om eerlijk te zijn heb ik geen idee. Ik vond het een mooie toevoeging om ook fotografie aan te kunnen bieden als ik voor een klant een website moest maken. En als ik iets doe, wil ik het ook goed doen. Ik ben gaan sparen voor goed materiaal en heb mij ingelezen in de materie. Op zo’n moment is YouTube je beste vriend!"

Wat voor foto's maak jij?
"Mijn fotografie bestaat voornamelijk uit Cityscapes. Het is altijd weer een uitdaging om architectuur mooi in beeld te brengen. Persoonlijk vind ik nachtfotografie het leukst. Dan kan je werken met een lange sluitertijd waardoor je mooie lichtsporen krijgt en het gebouw er echt uitspringt."

Waarom nu ook drone shots? 
"Vorig jaar kwam er een drone op de markt voor een hele leuke instapprijs. Na een jaar veel gebruik te maken van dit 'instapmodel' ben ik overgestapt naar een professionele drone. Hiermee probeer ik nu elke week nieuwe content te maken."

Hoe zien we Delft terug in jouw foto’s?
"Als je mijn pagina’s - lucataldi_photography en shoot_like_a_butterfly - volgt op Instagram zul je veel herkenbare plekken zien. Ik probeer iconische plekken op een manier te fotograferen zoals je dat nog niet eerder hebt gezien. Het zijn die plekjes waar je dagelijks voorbij loopt, maar nooit even bij stil staat."

Wat zijn de indrukwekkendste foto's die je hebt gemaakt?
"Ik vind mijn nachtfoto vanaf de Boterbrug in Delft goed gelukt. De kleuren knallen er echt uit. Hierdoor wordt een 'normaal' straatje opeens weer een prachtig stukje Delft. Maar mijn meest indrukwekkende foto’s heb ik gemaakt in IJsland. Dit land is simpelweg gemaakt voor fotografie."

Wat hoop je uiteindelijk met jouw fotografie te bereiken?
"Het zou een eer zijn als mijn beelden over de hele wereld gaan, en dat mijn stijl van fotografie wordt gezien als een voorbeeld voor anderen."

Wat zou je doen als je burgemeester van Delft was? 
"Delft is een prachtige stad met veel ambitieuze creatieve ondernemers. Het zou mooi zijn om de beginnende ondernemer die misschien wel wereldse ideeën heeft een platform te bieden. Scout het Delftse talent en help ze een handje om over die drempel heen te stappen."

!