Nachtburgemeester Leo Quack met zijn Kabbelgat-oorkonde, uitgereikt door Prinses Astrid en Grootvorst André (Foto: Koos Bommelé)
Nachtburgemeester Leo Quack met zijn Kabbelgat-oorkonde, uitgereikt door Prinses Astrid en Grootvorst André (Foto: Koos Bommelé) Foto: Koos Bommelé

Bij Nacht en Ontij met Leo Quack

vaste rubrieken

DELFT - Ten eerste wil ik aandacht besteden aan het overlijden Van horeca-icoon Willem Overgaag senior. 'Rode Willem' was een begrip in Delft en een van de eersten met een groot horecabedrijf.
Natuurlijk waren we bij de opwarmavond voor carnaval in de sporthal van Delft. Het was er gezellig druk, vooral ook met jonge mensen. Misschien dat daarom het DJ-gehalte in de muziek wat hoog was. Wat wel jammer is, is dat sommigen op zo'n avond toch uit zijn op relletjes. Sneu, want het is een smet op een mooie avond, terwijl ze zeker weten dat ze eruit gezet worden.
Ook het uitje met de vaste klanten van de Oude Jan was een succes. We hadden ons voorbereid op een hele tocht, maar na nog geen vijf minuten lopen was de bestemming al bereikt. In Café de V wachtte een pubquiz, waaruit bleek dat het met het intellect van de stamgasten wel goed zit. De muzieksmaak was helaas wat minder. Er was een Amsterdamse
accordeonist die eigenlijk alleen Amsterdamse nummers in zijn repertoire had. Nadat we hem wat tegengas boden, hebben we hem naar Amsterdam terug laten zwemmen en zijn accordeon via PostNL achter hem aangestuurd.
In de week die volgde, ben ik op uitnodiging naar de verjaardag van Nederlands beste voetballer ooit geweest, in de Rotterdamse Doelen. Het was een topavond met prachtige anekdotes. Die man had een specialiteit die je bij niemand anders ooit meer hebt teruggezien.
Het weekend erna was weer een hoogtepunt, want het bluesfestival stond op het programma. Na maanden van voorbereiden bleek het een fantastisch weekend. Op donderdagavond draaide in Lumen een film over Eric Clapton en na de officiële opening door wethouder Bas Vollebregt –mijn dagcollega had andere verplichtingen- kon het feestgedruis losbarsten. Het weer was prachtig, overal zat het afgeladen vol. Datzelfde gold voor de parkeergarages, waardoor we als organisatie met zes parkeerboetes werden opgezadeld. Binnen het centrum was alles perfect geregeld door de gemeente, erbuiten vond Delft Parking het blijkbaar toch nodig om boetes uit te delen. Dat het een evenement betrof dat duizenden mensen naar de stad trok en de betreffende partij klauwen met geld opleverde, deerde hen niet: voor onze bezwaren bleken ze helaas niet ontvankelijk.
We kunnen in de organisatie wel wat vers bloed gebruiken, want Heleen van De Klomp stopt ermee. Als je verstand hebt van Social Media, ben je een welkome aanvulling.
De morgen na het geslaagde festival stond ik om zes uur naast mijn mandje, want we gingen met de hele familie, inclusief de twee kabouters, naar Tenerife n.a.v. ons 50-jarig huwelijk van afgelopen december. Na een stroeve start –iemand van ons gezelschap wist een aanval van een slagboom nog net te ontwijken, we hadden een boardingpass te weinig uitgedraaid en het vliegtuig had problemen, wat tot vierenhalf uur vertraging leidde- was het een heerlijke week. Mooi om zo even met zijn allen te zijn. De dag na thuiskomst, afgelopen maandag, was het carnaval in volle gang. Mij was gevraagd om de prijsuitreiking voor de optocht te verrichten, maar toen ik aankwam, bleek dat ik tot Kabbelaar werd benoemd met de bijbehorende onderscheiding en oorkonde. De dag erna heb ik namens mijn dagcollega de sleutel van de stad weer in ontvangst mogen nemen en een speech gehouden.Ten slotte: op het moment dat deze krant gedrukt wordt, trapt Moodz het 10-jarig jubileum af. Tien jaar geleden alweer dat George en zijn vrouw hieraan begonnen. Samen met Geoffrey grepen ze net naast de 1e plaats bij 'Mijn tent is top'.