Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van zondag 18 augustus. Even daarvoor was het eerste Delftse internetcafé geopend. Delft op Zondag komt kijken en krijgt gedemonstreerd wat er allemaal niet mogelijk is. Er wordt zelfs een poging gewaagd te chatten met een man uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar die poging mislukt jammerlijk. Gelukkig zijn er ook 'serieuzere toepassingen'. Zo kan gezocht worden naar wetenschappelijke artikelen of kunnen programma's worden gedownload.
Ook in 1996 is parkeren aan veranderingen onderhevig. Zo wordt onder meer betaald parkeren ingevoerd in het gebied Hooikade/Zuideinde. Voortaan kost het een gulden per uur om hier je wagen te zetten. Woningcorporatie AWV Volkshuisvesting verkoopt een deel van haar huurwoningen in Tanthof. Dat is nodig om financieel gezond te blijven.
Profvoetballer en Delftenaar Marcel Karlas is voor de zoveelste keer aan het revalideren. Maar, kan hij verklappen, als hij weer fit is, loopt hij de hekker eruit.
Een driedaagse busreis naar Kent kostte 269 gulden, voor een krop sla moest 49 cent worden neergelegd.