Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 23 juni. CLD-leerling Michel Smaling liet zich toen met veel bombarie, door een chauffeur in een generaalsauto richting zijn diploma-uitreiking op school rijden. Deze 'dikke Mercedes' had zelf airconditioning, een telefoon en radio aan boord. De MAVO-scholier en tevens bezorger van de krant Delft op Zondag had dit bijzondere vervoer geregeld via zijn andere bijbaantje, bij de opslag van de landmacht in Den Haag. Z'n medeleerlingen keken hun ogen uit.
De Delftse zangeres Ankie is te zien op Call TV, waar ze haar nieuwe single 'Ik wil' promoot.
Huize Monica aan de Arubastraat krijgt 'eindelijk' een bushalte voor de deur.
Peter Hofman vertelt in Delft op Zondag over zijn verzameling stropdassen. Die probeert hij te verkrijgen door het bedrijven en organisaties vriendelijk te vragen. Dat is inmiddels al achthonderd keer gelukt.
De huur van een kraam op een rommelmarkt in Buurthuis Fledderus kostte 7 gulden 50, voor een 8-daagse vliegreis naar de Algarve moest 695 gulden worden neergelegd.