Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 12 mei 1996. De gemeentelijke archiefdienst had toen een kleurenreproductie uitgebracht van het document waarop het stadsrecht van Delft in 1246 was vastgelegd. Wie dit aan de muur wil, kan het kopen voor 15 gulden.
De 79-jarige oud-militair N. Kuijpers gaat jaarlijks met dodenherdenking naar het monument op Jaffa, om zijn gevallen kameraden te herdenken. Hij en zijn echtgenote zijn echter jaarlijks de enigen - en dat verbaast hem. Hij roept Delftenaren op om op 4 mei voortaan ook de militairen die in en rond Delft het hoogste offer brachten te herdenken.
De C1000 in de Veste komt met een patatautomaat, een apparaat waar je geld in gooit en waar een minuut later en bakje patat uitkomt.
Een patatje met uit de patatautomaat kostte 2 gulden 50, voor een kilo rundergehakt moest 5 gulden 98 worden neergelegd.