Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 7 april 1996. De krant opende toen met het nieuw over boze bewoners aan de Fuutlaan in Tanthof, die dan zojuist zijn voorzien van minicontainers, waar ze voortaan hun afval in kunnen doen. Volgens de bewoners is er echter helemaal geen plek voor zulke bakken. 'Het is niet aanvaardbaar. Vandalisme en brandstichting vormen daarnaast een groot risico', laat hun woordvoerder weten. Ze noemen hun wijk voortaan 'Bakkenhof'. Ze hebben A4'tjes op hun bakken geplakt waarop ze wethouder Van Leeuwen bedanken.

Trouwe lezers van deze rubriek lazen vorige week hoe Otto Kerklaan 'zijn' Loes op de achterpagina van de editie van 31 maart 1996 ten huwelijk vroeg. Heel Delft wilde vervolgens weten hoe het afliep. Goed, kan Delft op Zondag berichten. Loes zei 'ja'.

Een zestiendaagse vliegreis naar Isla Margarita kostte 1179 gulden, voor een nieuwe Opel Vectra – inclusief airco – moest 40.795 gulden worden neergelegd.