Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

Algemeen

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 25 februari 1996. Delft op Zondag was toen recent verblijd met De Kabbelaar, de hoogste onderscheiding van de Stichting Delftse Carnaval Viering. De krant kreeg De Kabbelaar als 'blijk van waardering en respect voor de wijze waarop het team de Delftse bevolking in woord en beeld informeert' en de manier waarop Delft op Zondag de Carnavalskrant verzorgt. Personeel van Delft op Zondag was hiervoor met een smoesje naar een café aan de Wijnhaven gelokt.
Delft viert in 1996 dat het 750 jaar stadsrechten heeft. Delft heeft echter een 'niet officieel vastgestelde gemeentevlag'. De Nederlandse Vereniging voor Vlaggenkunde roept de gemeenteraad daarom op om dit jubileum aan te grijpen om de vlag tot stadsvlag het verheffen.
De entree voor de poppen- en berenbeurs in Delftstede kostte 5 gulden, voor een kilo harde spruiten moest 99 cent worden neergelegd.